Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

80 χρόνια Γιάννης Μαρκόπουλος

 

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Γιάννης Χαρούλης, συνοδεία της 24μελούς ορχήστρας ΠΑΛΙΝΤΟΝΟΣ ΑΡΜΟΝΙΑ και χορωδιακό σύνολο, σε διεύθυνση του συνθέτη, γιορτάζουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο Ηρώδειο τα 80 του χρόνια.

 

Με μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, έχοντας πλάι του την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Γιάννη Χαρούλη, ο Γιάννης Μαρκόπουλος διευθύνει τη μεγάλη τραγουδογιορτή για τα 80χρονα του!

Μια ζωή σαν παραμύθι, με ένα έργο 60 σχεδόν χρόνων που απλώνεται από τραγούδια έως συνθέσεις για συμφωνική ορχήστρα και από την κινηματογραφική και θεατρική μουσική έως την όπερα και τα Ορατόρια, έχει επιλέξει για την εορταστική αυτή βραδιά τα μεγάλα τραγούδια του από την Ιθαγένεια, τη Θητεία, το Χρονικό κ.ά. και διάσημα ορχηστρικά, αυτά που του χάρισαν την απόλυτη αποδοχή και που συνεχίζουν να περνούν από γενιά σε γενιά, να συγκινούν και να κινητοποιούν το συλλογικό αίσθημα. Ο συνθέτης που πορεύτηκε με τα έργα του να έχουν ένα λυγμό Ελληνισμού και συνεχίζει παραδίδοντας και διδάσκοντας παράλληλα το έργο του σε άξιους νέους καλλιτέχνες, με το μουσικό του κίνημα “Επιστροφή στις Ρίζες”, το οποίο έχει ορίσει ως σχεδιασμό του μέλλοντος, με στοιχεία από άφθαρτες πηγές της ζωντανής μας παράδοσης, σε συνδυασμό με επιλεγμένες σύγχρονες πληροφορίες τέχνης, δημιούργησε μία δική του σχολή στην ελληνική μουσική, ενώ τα συμφωνικά του έργα, όπου συναντώνται τα ελληνικά τοπικά όργανα όπως η λύρα και το σαντούρι με εκείνα της συμφωνικής ορχήστρας, αποτέλεσαν νέα πρόταση για την παγκόσμια κλασική μουσική.

Μη λείψεις! Θα χάσεις!

Ηλεκτρονικήαγορά: www.greekfestival.gr και www.ticketmaster.gr/Εισιτήρια ΑμεΑ στο email: tameia@greekfestival.gr

Κεντρικά εκδοτήρια Εισιτηρίων Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) Δε - Πα 10:00 - 16:00, Σα 10:00 - 15:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού Δε - Κυ 10:00 - 14:00 (και 18:00 - 21:00 για τις ημέρες των παραστάσεων).

Ηρώδειο: Δ. Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη, Αθήνα, τηλ. 210 3241807.