Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αφιερωμένη στη Μάχη της Κρήτης...

 

... είναι η παράσταση που δίνει το Σάββατο 19 Μαΐου η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, ενσωματώνοντας και μετουσιώνοντας την επαναστατική φράση του Νίκου Καζαντζάκη ‘Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος’.

 

77 χρόνια μετά τη Μάχη της Κρήτης ‘το συναρπαστικότερο γεγονός του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η αποθέωση του ανθρώπινου ηρωισμού’, σύμφωνα με τους TIMES του Λονδίνου, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τιμά την ιστορία. Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης, μαζί με 25 χορευτές και 5 μουσικούς επί σκηνής, προσεγγίζουν με το δικό τους τρόπο εκείνες τις ημέρες που η αγριότητα του πολέμου από τη μία και η απαράμιλλη ανοιξιάτικη ομορφιά του κρητικού τοπίου από την άλλη δημιουργούν μία άκρως σουρεαλιστική κατάσταση, η οποία εμπνέει τους δημιουργούς της παράστασης που είναι γεμάτη κρητική μουσική, χορό, τραγούδι, φράσεις, ποίηση, αφηγήσεις, μαρτυρίες, αλλά και εικόνες, τοπία, ανθρώπους από την Κρήτη, που θα προβάλλονται παράλληλα στην οθόνη.

Έρευνα – Επιτόπια καταγραφή - Σύλληψη – Ιδέα παράστασης: Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης/ Σκηνοθετική επιμέλεια - Φωτιστικός σχεδιασμός: Γιάννης Μεγαλακάκης/ Κρητικοί χοροί: Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη/ Μουσική: Θοδωρής Ποθουλάκης και οι συνεργάτες του/ Σκηνοθεσία video – προβολών: Βασίλης Λίνας.
Έναρξη: 21.30/ Εισιτήρια: 12 ευρώ με μπίρα ή κρασί στο bar/14 ευρώ με ποτό στο bar/17 ευρώ με ποτό στο τραπέζι/40 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα/80 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα/

Προπώληση: www.viva.gr , τηλ. 11876/σε όλα τα καταστήματα
Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, αθηνόραμα.gr, vivakiosk, Yoleni's.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9315600, www.gialino.gr