Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αγάπη δύσκολη και αντιφατική

 

Τι είναι η ιστορία ενός γάμου αν όχι η ιστορία της ανθρώπινης ανάγκης για αγάπη; Στις παραστάσεις του έργου ‘Σκηνές από ένα γάμο’ του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, που έκανε πρεμιέρα το Μάιο και παρουσιάζεται στο Θέατρο ‘Σημείο’, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, με συγκλονιστικούς στους ρόλους τους όλους τους συντελεστές, αποκαλύπτονται επί σκηνής η υπόρρητη ειρωνεία, η απροκάλυπτη βία, ο αναπάντεχος φόβος, η δύσκολη χαρά και η ανακουφιστική δειλία ενός ζευγαριού που θέλει μα δεν μπορεί ν’ αλλάξει τίποτα!

 

Ο Γιόχαν και η Μαριάν. Δυο υπάρξεις επίμονες, δυσπροσάρμοστες, αλλά ταυτόχρονα εμμονικές, που αδυνατούν να αλλάξουν τον εαυτό τους και απελπίζονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να καταστούν αυτό που φαντάζονται. Θ’ αργήσει αλλά θα έρθει η στιγμή που θα αντιληφθούν ότι ο δεσμός που τους κρατά συνδεδεμένους –και θα αντέξει όσο ζουν– είναι η ακατάβλητη, δύσκολη, αναπόφευκτη, αντιφατική αγάπη. Η αγάπη που κανείς από τους δυο δεν θα καταφέρει ποτέ να αποτινάξει από πάνω του. Η αγάπη που τους ενώνει σε μια ύπαρξη διττή, που διατέμνει το χρόνο ακόμα και όταν οι δυο τους έχουν πάψει να είναι ζευγάρι.

Στο έργο ‘Σκηνές από ένα γάμο’ που παρουσιάζεται στο θέατρο ‘Σημείο’, οι ήρωες καταδεικνύουν μέσα από τις συμπεριφορές τους το ανέφικτο της συμπόρευσης του ζευγαριού. Κι όμως... Η παράσταση, με τόνο σιωπηλά ραψωδικό, καταλήγει να υπερασπίζεται την αντοχή της αγάπης.

Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής/ Μετάφραση: Χρήστος Χρυσόπουλος/

Σκηνικά - Κοστούμια: Άση Δημητρουλοπούλου/ Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου/ Κατασκευές: Θανάσης Θαλασσινός.

Ερμηνεύουν: Ιωάννα Μακρή, Πέρης Μιχαηλίδης, Κατερίνα Παρισσινού, Λευτέρης Παπακώστας.

Παραστάσεις: Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή, 21.00/

Εισιτήρια: 15 ευρώ Κανονικό, 10 ευρώ Φοιτητικό, Άνεργοι Δωρεάν.

Θέατρο Σημείο: Χαρ. Τρικούπη 4, Καλλιθέα, τηλ. 21 0922 9579.