Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αγάπη για την Ύπαρξη

 

‘Η μουσική μου είναι η πνευματική έκφραση του ποιος είμαι –η πίστη μου, η γνώση μου, η υπόστασή μου’. Αυτό λέει ο σπουδαίος σαξοφωνίστας John Coltrane και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου το αποδεικνύει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

 

Στον κόσμο του ‘A Love Supreme’ από το κατεξοχήν κατάλληλο κουαρτέτο για τη μουσική αυτή, το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη, μουσικού που αφιέρωσε την τέχνη του μαθαίνοντας συνεχώς (ακόμα και τώρα) από το μεγάλο δάσκαλο John Coltrane, σε προκαλεί να βυθιστείς ο σπουδαίος σαξοφωνίστας που έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου για μια αξέχαστη βραδιά.

Ο συγκλονιστικός μουσικός θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικό έργο, σε τέσσερα μέρη, με στοιχεία ατονικής μουσικής που άνοιξε νέους ορίζοντες στην τζαζ. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα θρησκευτικό ύμνο, στη βάση του οποίου στέκεται η υπέρτατη αγάπη για την ύπαρξη. Για τον πνευματικά ανήσυχο Coltrane η ύπαρξη ήταν το άλλο πρόσωπο του Θεού (όποιο όνομα κι αν είχε Αυτός). To 1964 o Coltrane κατέθεσε στην ανθρωπότητα αυτό το έργο που παρόμοιό του δεν έχει υπάρξει.

Τάκης Πατερέλης: Tenor Saxophone/ Κωστής Χριστοδούλου: Πιάνο/ Περικλής Τριβόλης: Όρθιο Μπάσο/ Δημήτρης Κλωνής: Τύμπανα/ Δημήτρης Δημητριάδης: Ηχολήπτης.

Μέγαρο Μουσικής-Κήπος: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr