Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αχ, αυτό το υποσυνείδητο... (trailer)

 

Με την ‘Αρρώστια της Νιότης’ του Φέρντιναντ Μπρούκνερ επέλεξε ο Δημήτρης Λάλος πριν από 2,5 περίπου χρόνια να εγκαινιάσει τη νέα θεατρική του στέγη Tempus Verum-Εν Αθήναις. Το παραπάνω έργο επιστρέφει με την ίδια διανομή, αρχής γενομένης από τις 06 Μαρτίου και μόνο για δέκα παραστάσεις.

 

Το συγκλονιστικό και αντιφασιστικό έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ ‘Η Αρρώστια της Νιότης’ έρχεται και πάλι στο Τempus Verum-Εν Αθήναις του Δημήτρη Λάλου, σε μια ιδιαίτερη σκηνοθεσία που εκφράζει μοναδικά το ‘πάγωμα’ του ανθρώπινου συναισθήματος.

Γραμμένο το 1926, το ψυχογράφημα του Μπρούκνερ, ο οποίος λίγο πριν την έλευση του Ναζισμού αυτοεξορίστηκε στη Γαλλία όπου και έγραψε το αντιφασιστικό έργο ‘Οι Ράτσες’, διαδραματίζεται στη Βιέννη πριν αναλάβει ο Χίτλερ την Καγκελαρία. Ο θεατής, μέσα σε μια παζολινική ατμόσφαιρα, παρακολουθεί μια ομάδα νέων φοιτητών Ιατρικής, οι οποίοι, μέσα στην υπεροψία και την απόγνωσή τους, προετοιμάζουν άθελά τους το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ναζιστικής ιδέας. Οι χαρακτήρες, ακροβατώντας ανάμεσα στην ιδιοφυΐα και την απόλυτη παράνοια, τις σπουδές και τα πειράματα, ανακαλύπτουν τα όριά τους, φωτίζοντας σκοτεινές πτυχές του υποσυνείδητου, αυτές που δεν θέλει κανείς να θυμάται. Κι όμως! Είσαι σίγουρος ότι... απέχεις πολύ από αυτή την εποχή της σκληρότητας και του απανθρωπισμού που τάχα πέρασε διά παντός; Μέσα από την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά, λιτή μα τόσο συμπυκνωμένη, ο Λάλος συστήνει έναν κόσμο γεμάτο νεανικό πάθος και ερωτικό εκτροχιασμό, όπου τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας έχουν τον πρώτο ρόλο, φτάνοντας τους ήρωες στα άκρα. 

Η ‘Αρρώστια της Νιότης’ είναι ο προάγγελος, η υπενθύμιση στη φράση του Μπρεχτ ‘Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το θηρίο. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό’. Άλλωστε, όπως σημειώνει και ο σκηνοθέτης της παράστασης, ‘Δεν είναι εποχές για εφησυχασμό’.

Κείμενο: Φέρντιναντ Μπούκνερ/ Μετάφραση-Σκηνοθεσία-Σκηνικός χώρος: Δημήτρης Λάλος.

Παίζουν: Ξένια Αλεξίου, Τάσος Δέδες, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κρίστελ Καπερώνη, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ουσίκ Χανικιάν./ Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης.

Παραστάσεις: Τετάρτη, 21:00 (έως και 08 Μαΐου)/ Διάρκεια: 75’. 
Εισιτήρια: 15 € (κανονικό), 12 € (μειωμένο)/

Προπώληση από 10 € στο www.viva.gr

Tempus Verum-Εν Αθήναις: Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ.: 210 3425170.

 

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της παράστασης ΕΔΩ