Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το αίνιγμα-άνθρωπος (video)

 

Μια ζωντανή μουσική παράσταση στήνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ο Μάξιμος Μουμούρης, συμπράττοντας με την Underground Youth Orchestra υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη. Αφορμή για τη μουσική performanceLLAWFALL’, το ‘Atom Ηeart Μother’, ίσως το πιο αμφιλεγόμενο έργο των Pink Floyd.

 

Πώς είσαι αλήθεια και νιώθεις μπροστά στον καθρέφτη σου; Ποια είναι η μεταξύ σας σχέση; Τι του... εκμυστηρεύεσαι για την καθημερινότητά σου; Τι σημαίνει για σένα το είδωλό σου και πώς αντιλαμβάνεσαι τη συνείδησή σου; Και οι άλλοι; Ποια κομμάτια του εαυτού σου αφυπνίζουν;

Η ζωντανή μουσική παράσταση του Μάξιμου Μουμούρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θέτει ερωτήματα και κατά έναν τρόπο προσφέρει τις απαντήσεις τους, τόσο όμοιες και τόσο διαφορετικές για το καθένα.

O ωμός κυνισμός των στίχων του Roger Waters, η ζωτική αμφιβολία του Edgar Moren, η μοναχική πορεία του εν δυνάμει αυτόχειρα ‘λύκου της στέπας’ του Herman Esse και, τέλος, η υπαρξιακή φιλοσοφία του Osho που καταρρίπτει το Εγώ, φτιάχνουν την αντιφατικότητα της μοναχικής πορείας ενός ανθρώπου.

Η μηχανική, αινιγματική και οξύμωρη πραγματικότητά του έρχεται αντιμέτωπη με τις εφηβικές φωνές της χορωδίας και τον οδηγούν στο να κοιτάξει στο παρελθόν και να αντιληφθεί το παρόν, να αντιληφθεί το λόγο που δεν γελάει όπως όταν ήταν παιδί...

Παραστάσεις: Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Ιουνίου & Κυριακή 01η Ιουλίου, 21:00/ Εισιτήρια: Γενική είσοδος, 15 ευρώ, μειωμένο, 12 ευρώ/ Προπώληση: Ticket Services, Forthnet, στα ταμεία του Ιδρύματος μία ώρα πριν την παράσταση.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 2103418550, www.mcf.gr