Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αμφίσημες εικόνες

 

Η νέα έκθεση του Τζουλιάνο Καγκλή ‘Νέα Εδέμ’, που εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τέχνης Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου’ σε μεγάλα τελάρα, προκαλεί το υποσυνείδητο του θεατή.

 

Πεδίο μάχης αντίρροπων δυνάμεων γίνεται η επιφάνεια του έργου στις κατασκευές του Τζουλιάνο Καγκλή, η έκθεση του οποίου πραγματοποιείται στην αίθουσα τέχνης Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου. Το θέμα δουλεύεται εξαντλητικά από τον ίδιο, που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στη βίαια ενστικτώδη πράξη του χεριού και τη δεξιότητα του ταχυδακτυλουργού, μέχρι να προκύψει το ζωγραφικό γεγονός-έκπληξη τόσο για τον θεατή όσο και για τον δημιουργό του με τις ‘αποτυχίες και μεταμέλειες της διαδικασίας να είναι εκεί, κρυμμένες, σε μια αμφίσημη εικόνα που πλέον αφορά και τους άλλους’.

Όπως σημειώνει ο Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, πρ. πρύτανης της ΑΣΚΤ, στον κατάλογο της έκθεσης που έχει τον τίτλο ‘Νέα Εδέμ’: ‘Ο Τζουλιάνο, έχοντας βαθιά την αίσθηση του ζωγραφικού χώρου, αναπτύσσεται δυναμικά, ακολουθώντας την έμφυτη ζωγραφική του ορμή. Η δραστική πινελιά και η δραματική χρωματική διάθεση διεγείρουν βαθύτερες, πρωτόγονες μνήμες, ονειρικές επιθυμίες, ή εφιαλτικά όνειρα...’.

Εγκαίνια: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 19.30/ Διάρκεια: 12 Δεκεμβρίου 2017 - 13 Ιανουαρίου 2018.

Αίθουσα τέχνης Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου: Βαλαωρίτου 9Α, Αθήνα, τηλ. 2103607598.