Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αναμνήσεις, εμπειρίες, ιστορίες και πάντα... ο Χορός

Χορεύουν οι σκύλοι; με ρώτησες ένα βράδυ. Κι εγώ σου απάντησα. Χορεύουν στα βήματα των ανθρώπων. Γι’ αυτό, πρόσεχε τα βήματα σου... Μια βραδιά αφιερωμένη στον χορό στήνουν η Στέλλα Ζάννου και ο Δάφνις Κόκκινος στο Εgροστάσιο Τεχνών της Σαντορίνης, με τις παραστάσεις 2 Points και Addio, Addio Amore, ένα αφιέρωμα στην Pina Bausch.
To 2 Points σε χορογραφία Στέλλας Ζάννου με την ίδια και τον Αλεξάντερ Καμίλο - ντουέτο  που πρωτοπαίχτηκε στο Dock11 στο Βερολίνο το 2013- είναι ένα ταξίδι μεταξύ δύο κόσμων, του συνειδητού και του υποσυνείδητου, του παρελθόντος και του τώρα, αυτού που θέλουμε και κείνου που θα θέλαμε. 
Αναμνήσεις, θέλω και ελπίδα σε αυτή την παράσταση γίνονται ένα.
Μουσική: Pneumonoqaastric – Ζεϊμπέκικο Σαββόπουλος - Μπέλλου.
Το Addio Addio Amore, από την άλλη, είναι ένα... εκφραστικό ταξίδι που αντανακλά την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Γαλλία, τη Νότια Αμερική, και το σημαντικότερο, την ίδια  τη ζωή. Οι χειρονομίες του Δάφνι Κόκκινου, αποκαλύπτουν ιστορίες, εμπειρίες, ανέκδοτα, όνειρα που μοιράστηκε ως το τέλος… με την Pina Bausch, σε μια παθιασμένη και συγκινητική παράσταση χοροθεάτρου. Με το 50 λεπτο σόλο, αφιερωμένο σε αυτήν, ο Δάφνις –στην πρώτη του χοροθεατρική σύνθεση- υψώνει ένα ποτήρι προς τιμήν της, «Chin Chin...» ανασύρει μνήμες από τα ταξίδια του, παρουσιάζοντας έργα της σε όλο τον κόσμο  και  προσκαλεί το κοινό σε μια συνεχή εξερεύνηση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η ερμηνεία του είναι μια προσφορά για όλους όσοι αγαπούν το έργο της  Pina, που είναι γεμάτο αγάπη, ανθρωπιά, σεβασμό, χιούμορ & φαντασία...
Ο Δάφνις έχει περάσει τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια χορεύοντας για την Pina Bausch ενώ υπήρξε βοηθός της  και υπεύθυνος προβών του Χοροθέατρου του Βούπερταλ.