Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

… Αναζήτηση ταυτότητας

 

Το έργο σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας του Μιχάλη Βιρβιδάκη “Στην Εθνική με τα μεγάλα” παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη του Μαΐου στο Θέατρο 104 η Θεατρική Εταιρεία “Κάτοπτρον”. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Σταύρος Ράγιας.

 

Η αλληγορική πορεία τριών νέων στην αναζήτηση της ατομικής και της συλλογικής ταυτότητας αναπαρίσταται γλαφυρά στη σκηνή του Θεάτρου 104, με αφορμή το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη “Στην Εθνική με τα μεγάλα”. Όπως αναφέρει γι’ αυτό ο σκηνοθέτης του, Σταύρος Ράγιας: ‘Φανταστείτε μια μεγάλη λεωφόρο. Νύχτα. Αύγουστος. Περνούν φορτηγά με αναμμένα τα φώτα τους στη μεγάλη σκάλα. Όποιος τα συναντήσει, τυφλώνεται. Είναι η Εθνική. Η Εθνική μας: οδός, περιπέτεια, πραγματικότητα. Είναι εκεί και η εθνική μας φαντασίωση. Ποιος καταφέρνει να διατηρήσει αλώβητη την όρασή του, για να ξεχωρίσει τα μικρά από τα μεγάλα; Και ποιος μπορεί να βάλει σε αυτή τη λεωφόρο τα σωστά σημεία στίξης πεζοπορώντας;’.

Το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη “Στην Εθνική με τα μεγάλα” δημιουργεί τους οδοδείκτες σε αυτή τη λεωφόρο για να δούμε τους εαυτούς μας”.

Το έργο, που πρωτοπαίχτηκε στην Ελλάδα στο Θέατρο “Νέα Σκηνή” του Λευτέρη Βογιατζή, έχει ήδη αποσπάσει παγκόσμιες διακρίσεις, με τους ήρωές του να είναι οι γείτονες της διπλανής πόρτας.

Mια μητέρα εξαφανισμένη από καιρό, δύο αδέρφια που ξαναβρίσκονται κοντά και πάλι, ο πατέρας που δεν ζει πια, και η φίλη του μικρού αδερφού ξετυλίγουν στη σκηνή του ‘104’, άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με ευαισθησία, το μπερδεμένο κουβάρι μιας αλλόκοτης ελληνικής οικογένειας.

Σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης/ Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παντζόγλου/ Φωτισμοί: Απόστολος Τσατσάκος/ Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Μπόρας/

Ερμηνεύουν: Περικλής Ασημακόπουλος, Βασίλης Λιάκος, Νεφέλη Παπαδερού.

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη 06-07, 13-14, 20-21, 27-28 Μαΐου, 21:15/ Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12 €/ Μειωμένο: 8 €/

Προπώληση: Viva.gr/ Ταμείο του Θεάτρου 104.

Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, μετρό Κεραμεικός.

www.104.gr