Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Άνθρωπος με Α κεφαλαίο

 

Πιστεύεις πως τα ξέρεις όλα για τον άνθρωπο που σε γέννησε; Μοιάζουν οι γενιές μεταξύ τους; Οι... φιλίες; Οι άνθρωποι; Υπάρχουν μυστικά; Και τι γίνεται όταν αποκαλύπτονται; Στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από τις 14 Μαΐου ξεκινάνε οι παραστάσεις της ομάδας MeWe με το ‘Υστερόγραφο’, που σκηνοθετεί η Κατερίνα Μπερδέκα. Ένα έργο που, παρά τον τίτλο του, δεν στέκεται στις λεπτομέρειες αλλά... στην ουσία. Αυτήν της ζωής και της ψυχής των ανθρώπων.

 

‘Στο ποδηλατάδικο που είχαν στα Λιόσια, ο Σταύρος Κομίνης αφηγείται μέσω μιας επιστολής στον φίλο του Θανάση Κλαδούχο πολλά σημαντικά και ασήμαντα περιστατικά της ζωής του, για την αγάπη και την έφεσή του στα μαθηματικά τα οποία τελικά δεν σπούδασε, για την Κατοχή, τον πόλεμο και τη συμμετοχή του στο ΕΑΜ, για το κυνήγι που υπέστη λόγω των αριστερών φρονημάτων του, αλλά και για την εξορία του στην Ικαρία’.

Βασισμένη σε αληθινή επιστολή, η παράσταση ‘Υστερόγραφο’ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου φέρνει στο φως στοιχεία της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που είχε την ατυχία και την τύχη μαζί να διανύσει σημαντικές εποχές της Ελλάδας. Σε μια επιστολή σε φίλο του σχεδόν περνά όλη του η ζωή και τα πρόσωπα που συνάντησε… Από το δημοτικό σχολείο στην προπολεμική Ελλάδα μέχρι την Αντίσταση, την παράδοση των όπλων στη Βάρκιζα, τη μάχη του Μελιγαλά και τη Μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Το κείμενο της επιστολής στην οποία βασίστηκε η τελική σύνθεση των κειμένων είναι του Θανάση Κλαδούχου.

Σύνθεση κειμένων - Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπερδέκα
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς/ Σχεδιασµός Φωτισµών: Λευτέρης Παυλόπουλος/ Μουσική: Δημήτρης Παπαλάμπρου/ Ερμηνεύουν: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Αθηνά Μπερδέκα, Τάκης Σακελλαρίου, Στράτος Σωπύλης.

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, τηλ. 2109212900, www.nkt.gr