Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αντικείμενα παρατήρησης

 

Η Μυρτώ Αλικάκη, ο Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, ο Πέτρος Λαγούτης, η Φαίη Ξυλά και ο Μενέλαος Χαζαράκης, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Ανδρέα Φλουράκη, συμμετέχουν σε ένα ιδιαίτερο ‘Πείραμα’ που έγραψε η Ζέτη Φίτσιου και ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από 08 Νοεμβρίου έως 09 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Megaron Underground.

 

Πέντε άτομα, μέλη μιας οικογένειας, ζουν «εγκλωβισμένα» σε μια διάφανη σφαίρα. Έξω από αυτή τη σφαίρα, ένας επιστήμονας άλλοτε τους παρατηρεί φανερά κι άλλοτε χωρίς να τον αντιλαμβάνονται. Η συμπεριφορά τους ωστόσο καταλήγει να εξαρτάται κάθε φορά από το βλέμμα του. Όπως τα ηλεκτρόνια στο «πείραμα της διπλής σχισμής», αυτά τα «ανθρώπινα σωματίδια» αλλάζουν όταν γίνονται αντικείμενο παρατήρησης. Πόσο μεταβάλλεται η στάση τους; Ποια πτυχή του εαυτού τους προσπαθούν να κρύψουν και ποια να προβάλουν;

Στο ‘Πείραμα’ στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, ο Πέτρος Λαγούτης, η Φαίη Ξυλά και ο Μενέλαος Χαζαράκης, ‘οι άλλοι’, καθορίζουν την ταυτότητα και τις κινήσεις μας.

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος /,Σκηνικό|Video Art: Χριστόφορος Κώνστας–Χρήστος Μαγγανάς Xsquare DesignLab/

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τέλλος–Lighting Art/

Κοστούμια: Γεωργίνα Γερμανού/ Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Φωτιάδη.

Επιστημονικός συνεργάτης: Μάνος Δανέζης/ Βοηθός σκηνοθέτη (φιλική συμμετοχή): Γεωργία Αγγουριδάκη.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: 10 ευρώ, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι & 15 ευρώ, γενική είσοδος/

Προπώληση: Μέγαρο, Public.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr