Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αντιμέτωποι με τον έρωτα και το θάνατο

 

Στον κόσμο των εφηβικών ονείρων σε βάζει η ‘Eroica’ του Κοσμά Πολίτη, ένα έργο-σταθμός της ελληνικής λογοτεχνίας, που βλέπει για πρώτη φορά τα φώτα της σκηνής, ξεκινώντας τις παραστάσεις της στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, με τη Γιολάντα Μαρκοπούλου να καθοδηγεί σκηνοθετικά μια ομάδα νέων ηθοποιών, οι οποίοι, με άξονα την αφήγηση και το διάλογο, σε καλούν σε μια ροκ ‘γιορτή’ ενηλικίωσης.

 

Η ‘Eroica’ του Κοσμά Πολίτη που το 1937 εκδόθηκε ως μυθιστόρημα εφηβείας, θέτοντας για πρώτη φορά τους προβληματισμούς της εφηβικής ηλικίας στη νεοελληνική γραφή, ξεκινά παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης, με τους ήρωες να έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τον έρωτα και το θάνατο και να βρίσκονται στο μεταίχμιο ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια φανταστική πόλη μέσα σε μια μυστηριώδη και έντονη ατμόσφαιρα. Οι σχέσεις των ηρώων καθορίζονται από το αναπάντητο ερώτημα για το νόημα της ζωής και από μια σειρά απροσδόκητων εμπειριών. Καθετί που μέχρι χτες έμοιαζε ακίνδυνο παιχνίδι, ο χρόνος το μετατρέπει σε πραγματικότητα. Μια ανέμελη εποχή της ζωής -όταν όμως φτάνει στο τέλος της; Πώς η αξία της κάθε στιγμής, το ρίσκο, η ματαίωση, ο αποχωρισμός, αλλά και η αποκαλυπτική δύναμη της ερωτικής επιθυμίας διαμορφώνουν τις τρυφερές ψυχές των ηρώων της;

Δραματουργία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου/ Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης/ Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας με τη δημιουργική συμβολή του θιάσου/ Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου/ Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Μαυραγάνη/ Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά. Τη μουσική της παράστασης ερμηνεύουν ζωντανά οι ηθοποιοί.

Παίζουν (αλφαβητικά): Θέμης Θεοχάρογλου, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Ελεάνα Καυκαλά, Νικόλας Μίχας, Ευθαλία Παπακώστα, Πάρης Σκαρτσολιάς, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Θάνος Τσακαλίδης.

Παραστάσεις: Δευτέρα (Από Δευτέρα 29 Οκτωβρίου)-Τρίτη 21.15/

Εισιτήρια:15 ευρώ γενική είσοδος / 10 ευρώ μειωμένο - φοιτητικό /  8 ευρώ ανέργων.

Υπόγειο Θεάτρου Τέχνης: Πεσμαζόγλου 5, τηλ. 2103228706.