Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Απ’ τ’ Ανώγεια, ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Δύο μοναδικές παραστάσεις δίνει στις 09 και 10 Δεκεμβρίου ο Ψαρογιώργης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Αυτό έλειπε να χρειάζεται συστάσεις...

 

Ατόφιος και αντισυμβατικός. Ο Ψαρογιώργης, ο Γιώργος Ξυλούρης, δηλαδή, που καταφέρνει πάντα να συνδυάζει με ένα απόλυτα αρμονικό και καλαίσθητο τρόπο τον αυστηρό και λιτό ήχο της κρητικής παράδοσης με κάποια επίλεκτα σύγχρονα στοιχεία, που τονίζουν την ελεύθερη «πτήση» της φαντασίας, έρχεται για δύο μοναδικά βράδια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Καλλιτέχνης με αφετηρία μια πολύ συγκεκριμένη προέλευση και καταγωγή, που προχωρά ωστόσο ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, έχοντας μια βαθιά βιωμένη σχέση με την κρητική μουσική, η οποία ξεκινά στα παιδικά του χρόνια στο χωριό του, τα Ανώγεια, ο Γιώργος Ξυλούρης, μέσα από μια πλούσια εμπειρία στο πλαίσιο συνεργασιών με μουσικούς από άλλες συγγενικές παραδόσεις, καθώς και με κορυφαίους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, κάνει περήφανη με τη λεβεντιά του και το ταλέντο του όχι μόνο την Κρήτη μα όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμα συνδυάζει παραδοσιακά κομμάτια, δικές του συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς, με σκοπό να μυήσει τους ακροατές του σε μια διάσταση της κρητικής μουσικής που βρίσκεται πέρα και μακριά από τις συνηθισμένες φολκλορικές αναφορές, σε ένα πολύ ευρύτερο πεδίο διαχρονικών αρχέτυπων και αυθεντικής έκφρασης.
Μαζί του θα παίξουν ο Γιάννης Παπατζανής (κρουστά, φωνή) και ο Γιάννης Πολυχρονάκης (κοντραμπάσο), δυο από τους πιο ανοικτούς και καινοτόμους μουσικούς της σημερινής Κρήτης.

Έναρξη: 22:30/ Εισιτήρια: 12 ευρώ με μπίρα ή κρασί στο bar
14 ευρώ με ποτό στο bar
17 ευρώ με ποτό στο τραπέζι/

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Τεχνόπολις, Αθηνόραμα, Vivakiosk.gr

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Λ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109315600, www.gialino.gr