Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Από τον Αριστοφάνη στον Μολιέρο...

 

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό Κωστής Μαραβέγιας, που έχει υπογράψει τη μουσική σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων, δίνει μια ξεχωριστή συναυλία, την Τετάρτη 10 Απριλίου, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής.

 

Έχει συνθέσει τραγούδια για κάθε χαρακτήρα, υφαίνοντας τη μουσική σαν κοστούμι στα μέτρα του ηθοποιού που ερμηνεύει το ρόλο. Στη μουσική του, ο πυρήνας, η κεντρική ιδέα για το μοτίβο και τη μελωδία είναι πάντα ο λόγος των μεγάλων δραματουργών.

Ο συνθέτης Κωστής Μαραβέγιας έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής με τραγούδια και μουσικές του για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Λυσιστράτη, Εκκλησιάζουσες, Φιλάργυρος, αλλά και Το κορίτσι του λύκου, Monaksxà, Aneraida και το παιδικό Φωτεινό δωμάτιο.

Από τον Αριστοφάνη έως τον Μολιέρο, από την Επίδαυρο και το Εθνικό Θέατρο έως το Θέατρο του Νέου Κόσμου και το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, ο Μαραβέγιας γράφει μουσική για την κωμωδία και για το δράμα, για μεγάλους και μικρούς. Στη συναυλία που δίνει εδώ, ερμηνεύουν οι: Νάντια Κοντογεώργη, Δήμητρα Σελεμίδου και Ίαν Στρατής, με τον Πάνο Βλάχο να έχει τη μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση.  

Όπως λέει: ‘Έχω τη χαρά και τη συγκίνηση να συμπράττω με μια σπουδαία ελληνική ορχήστρα που μας κάνει περήφανους με την παρουσία της στο εξωτερικό, με μια ευφάνταστη και δημιουργική χορωδία που μεταμορφώνεται από λυρική χορωδία σε περιπαικτικό καυστικό αριστοφανικό χορό, πλαισιωμένη από αγαπημένους φίλους τραγουδιστές και ηθοποιούς’.

Έναρξη: 8:30 μ.μ./ Εισιτήρια: 9 ευρώ, φοιτητές, νέοι μέχρι 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, 65+ & 12, 18, 25, 28, 30 & 35 ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr