Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Από τον Βιβάλντι στον Τέλεμαν

 

Ένα μουσικό ταξίδι από τον Βιβάλντι και τον Τέλεμαν μέχρι τον Σούμαν και τον Μπραμς επιφυλάσσουν η Christine Kyprianides με τους Γιάννη Τουλή στη βιόλα ντα γκάμπα και την Κατερίνα Μιχοπούλου στο τσέμπαλο, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Ρεσιτάλ για 2 βιόλες ντα γκάμπα δίνουν στο Μέγαρο Μουσικής τρεις σολίστ με διεθνή πορεία, ειδικευμένοι στην ιστορική ερμηνεία που συνδυάζουν τη σολιστική καριέρα με την ακαδημαϊκή έρευνα. Πρόκειται για την Christine Potter Kyprianides [Κριστίν Πόττερ Κυπριανίδη], ερμηνεύτρια της βιόλας ντα γκάμπα, με περισσότερες από 70 ηχογραφήσεις στο ενεργητικό της για λογαριασμό μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, τον τσελίστα και γκαμπίστα Γιάννη Τουλή, μουσικό και ακαδημαϊκό δάσκαλο που έχει εντρυφήσει στην παλαιά μουσική, και την τσεμπαλίστα Κατερίνα Μιχοπούλου, συνεργάτιδα του Αντόνιο Φλόριο, μαέστρου-αυθεντία στο ιταλικό Μπαρόκ, που παρουσιάζουν εδώ μουσικά κομψοτεχνήματα Γερμανών, Άγγλων και Γάλλων συνθετών, όπως των Άμπελ, Κύνελ, Τέλεμαν, Χιούμ, Σίμσον, Λοκ, Κουπρέν κ.ά.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν στις 22/11 η τσελίστα Λουκία Λουλάκη και ο πιανίστας Γιώργος Φράγκος, δύο πολυβραβευμένοι Έλληνες μουσικοί με αξιοζήλευτες καλλιτεχνικές συνεργασίες στο εξωτερικό, που έχουν ετοιμάσει ένα ρεσιτάλ με 3 Σονάτες για τσέλο και πιάνο των Μπετόβεν, Μπραμς και Σοπέν. Λίγες μέρες μετά, στις 27/11, το σχήμα La Stravaganza Greca (Δήμος Γκουνταρούλης-μπαρόκ τσέλο, Άγγελος Λιακάκης-μπαρόκ τσέλο, Θεόδωρος Κίτσος-θεόρβη και μπαρόκ κιθάρα, Ιάσων Μαρμαράς-τσέμπαλο) προτείνει στο κοινό ένα πρόγραμμα με αριστουργηματικές Σονάτες για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο από την μπαρόκ Ιταλία, με την υπογραφή σπουδαίων προκλασικών συνθετών όπως οι Βιβάλντι, Γκαμπριέλλι, Μαρτσέλλο, Τζεμινιάνι, Λαντσέττι και Μποκκερίνι.

Ο κύκλος Για τσέλα και γκάμπες ολοκληρώνεται με τη συναυλία του κορυφαίου βιολοντσελίστα Antonio Meneses [Αντόνιο Μενέζες] και της ΚΟΑ στις 30/11.

Έναρξη: 20:30/ Εισιτήρια : 10 & 15 ευρώ & 7 ευρώ, φοιτητές, νέοι.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr