Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αρχέγονα ακούσματα

 

Με την τελευταία δισκογραφική τους δουλειά LUNAR’ που έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές, ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά ανεβαίνουν στις 11 και 12 Γενάρη στη σκηνή του θεάτρου Ροές για να σε μεταφέρουν σε ένα μαγικό μουσικό κόσμο μέσα από τις συνθέσεις τους, που είναι επηρεασμένες από διάφορες παραδόσεις και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο άκουσμα.

 

Με τον ήχο τους, κράμα από διαχρονικές και αρχαίες παραδόσεις που δίνονται μέσα από ένα νέο, δημιουργικό πρίσμα, ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά, μοναδικό ντουέτο, με τη λύρα σε περίοπτη θέση στο μουσικό τους κόσμο, έρχονται στο θέατρο Ροές. Η επιλογή του συγκεκριμένου οργάνου που συναντιέται σε πολλές μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και βέβαια στην Κρήτη, γίνεται ακριβώς γιατί ζούνε στην τελευταία εδώ και πολλά χρόνια και έχουν εξοικειωθεί και αγαπήσει τον ήχο της.

Η μουσική τους είναι βαθύτατα επηρεασμένη από πολλές και διάφορες διαχρονικές τροπικές παραδόσεις οι οποίες ανταμώνουν αρμονικά σε ένα καινούριο είδος και άκουσμα που ο ίδιος ο Ross Daly ονομάζει ‘Σύγχρονη Τροπική Μουσική’, είδος που ωστόσο ελάχιστα μοιάζει με αυτό που συνήθως φαντάζεσαι όταν λες ‘σύγχρονη μουσική’. Ο ήχος της μουσικής αυτής βρίσκεται κάπου έξω από τον καθορισμένο χρόνο όπου παλινδρομεί ανάμεσα σε αρχέγονα ακούσματα του μακρινού παρελθόντος και σε ήχους από το μέλλον.

Οι δυο τους, εμπνευσμένοι από μια βαθιά πίστη και αντίληψη περί της υπερβατικής και υπερπροσωπικής διάστασης των πανάρχαιων και αρχετυπικών τροπικών παραδόσεων της Ανατολής, έχουν μαθητεύσει κοντά σε κάποιους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους αυτής της μουσικής, ενώ η γνώση που έχουν συγκεντρώσει από αυτές τις πηγές ενσωματώνεται σε δικές τους συνθέσεις που αντανακλούν την αντίληψή τους περί της ιερής φύσης της ίδιας της μουσικής.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια : ταμείο 15€ κανονικό, 12 φοιτητικό / ανέργων/ Προπώληση: 12€ κανονικό, 10 φοιτητικό /ανέργων/ www.ticketservices.gr

Θέατρο Ροές: Ιάκχου 16, Γκάζι, τηλ. 210-3474312 (κρατήσεις τηλεφωνικά, καθημερινά 7-9).