Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αριστουργήματα τζαζ

 

Κορυφαίες θρησκευτικές συνθέσεις από τον κόσμο της τζαζ θα πλημμυρίσουν με αφορμή τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας στις τρεις συναυλίες του Voyage Jazz Group, το Σάββατο 20, τη Μεγάλη Δευτέρα 22 και τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου.

 

Τρεις μοναδικές συναυλίες εμπνευσμένες από το κλίμα των Άγιων Ημερών δίνει στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας το Voyage Jazz Group.

 

Σάββατο 20 Απριλίου: The Voyage Jazz Group presents:

Duke Εllington’s Sacred Jazz Concerts and Other Spirituals

Με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη γέννηση του Duke Ellington, μιας από τις μεγαλύτερες μορφές της αφροαμερικάνικης μουσικής, παρουσιάζονται αποσπάσματα από τα υπέροχα αλλά σπάνια παιγμένα Sacred Concerts του Duke Ellington, καθώς και επιλογές από παραδοσιακά spirituals.

 

Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου: Δημήτρης Μηνακάκης (1951): Προς το Εκούσιον Πάθος Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Requiem σε ρε ελάσσονα Κ. 626/ Αφηγητής ο Αλέξης Κωστάλας.

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρώτη το ορατόριο του διακεκριμένου σύγχρονου Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Μηνακάκη ‘Προς το Εκούσιον Πάθος’, που αναφέρεται στην εκούσια πορεία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού προς το εκούσιον πάθος. Το έργο ξεκινά με τη θριαμβευτική είσοδο στα Ιεροσόλυμα, τη Σταυρική θυσία και ολοκληρώνεται με τα εγκώμια. Ο συνθέτης επεξεργάστηκε εδώ Βυζαντινούς ύμνους και ψαλμούς της Μεγάλης Εβδομάδος, ενώ συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για το τροπάριο της Κασσιανής –σε απόδοση του ποιήματος από τον Κωστή Παλαμά.

Σολίστ: Αντωνία Καλογήρου (σοπράνο), Ινές Ζήκου (μέτζο σοπράνο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος).

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής/ Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.

 

Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου: Ω Γλυκύ μου Έαρ/ Αφηγήτρια η Αλεξάνδρα Καρακατσάνη.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων υποδέχεται τον Λάκη Χαλκιά σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με εκκλησιαστικούς ύμνους, λαϊκούς θρήνους, αλλά και με επιλεγμένα τραγούδια από το παραδοσιακό και το έντεχνο ρεπερτόριο.

Μουσική επιμέλεια: Λάκης Χαλκιάς/ Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άγγελος Ηλίας.

Έναρξη: 20:30/ Εισιτήρια: 6€, 8€, 10€, 15€, 20€/ Περιορισμένης ορατότητας: 3€/ Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 5€

Voyage Jazz Group: Μουσική Επιμέλεια, Ντραμς, Αλέξανδρος Χρηστίδης/ Φωνή, Πηνελόπη Τζανετάκη, Πιάνο, Αλέξανδρος Ορφανός/ Τρομπέτα, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σαξόφωνο, Φοίβος Μπόζας/ Τρομπόνι, Δημήτρης Σταρίδας/ Κοντραμπάσο, Γιώργος Ντάνης/ Κλακέτες, Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη/ Σχεδιασμός ήχου, Γιώργος Αλειφέρης.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας: Ακαδημίας 59, Αθήνα, τηλ. 210 3642540, www.opanda.gr