Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Άσε το σώμα λεύτερο

 

Επειδή... ‘Τα πάντα ρει και ουδέν μένει’, με δεδομένο ‘το αέναο ταξίδι του νου και της ψυχής’, η ομάδα σύγχρονου χορού Dagipoli Dance, τον πυρήνα της οποίας αποτελούν άτομα με κινητική αναπηρία, και η ομάδα Νόημα παρουσιάζουν στις 12, 14, 19 & 21 Απριλίου στο Θέατρο ΠΚ του Νέου Κόσμου την παράστασηASTAΘIA’.

 

Ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλλει στον θεατή να βγει από τη βολική θέση του παθητικού παρατηρητή, να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του και να παλέψει με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του αποτελεί η παράσταση ‘Astaθια’ στο Θέατρο ΠΚ. Μια χορογραφία του Γιώργου Χρηστάκη που σε πείθει πως ‘Το σώμα δεν είναι τυφλή ακατέργαστη ύλη. Η ψυχή το διαπερνάει και του δίνει φως. Αν το αφήσεις ελεύθερο, είναι άξιο να πάρει το δρόμο που εκείνο έχει αποφασίσει χωρίς την επέμβαση κανενός. Πολλές φορές ο άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί μια απ' την ψυχή και μια απ' το σώμα του... Του πέφτει πολύ βάρος να τα χαίρεται και τα δυο. Όταν ο άνθρωπος βρει τον τρόπο να κάνει τα δύο αυτά αιώνια στοιχεία να φιλιώσουν, ν' αγαπηθούν, τότε μπορεί να ζει και να πορεύεται ακέραιος’. Κι ακόμα, ‘Μια σκηνή πεδίο σύγκρουσης με τον εαυτό, με τους δαίμονές μας, με τους άλλους, με τους δαίμονες των άλλων. Μια σκηνή κόλαση... φωτιά, ένα "πύρινο αλώνι". Αλλά και μια σκηνή που μεταμορφώνεται τελικά σε ολάνθιστο κήπο με τα πιο όμορφα λουλούδια... που δεν θα είχαν γίνει ποτέ τόσο όμορφα, τόσο ευωδιαστά, τόσο μοναδικά, αν πρώτα δεν είχαν περάσει από όλο αυτό το μακελειό’.

Μουσική - σύνθεση: Κώστας Λειβαδάς/ Πιάνο: Βιβιάνα Αλεξοπούλου/
Σκηνοθεσία - κείμενα: Γιάννης Ζωγραφάκης/

Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Νατάσα Αραμπατζή, Νικολέτα Καρμίρη, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Άννα Βάλαρη, Αλέκος Μπλάτζε, Ανδρέας Χόκχα, Δημήτρης Γρίντζος, Μίλτος Φωτεινόπουλος και Γιώργος Χρηστάκης/

Ερμηνεύουν: Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Ειρήνη Μαυροματάκη, Κωνσταντίνα Δαούτη, Νίκος Ανδριγιαννάκης, Δημήτρης Γρίντζος.

Ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων: 12/4 21:15 | 14/4 18:15 | 19/4 21:15 | 21/4 18:15/ Εισιτήρια: €10 και €7 (μειωμένο).

Θέατρο ΠΚ: Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, 11744, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9011 677. info@pktheater.gr