Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Άσος κρυμμένος στο μανίκι

 

Από 16 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στη σκηνή του Passport Κεραμεικός η Γιώτα Νέγκα ‘συναντιέται’ με τραγούδια ανδρών ερμηνευτών, μέσα από μια παράσταση όμοια με μουσική βιογραφία, βασισμένη σε κομμάτια που έχουν ερμηνεύσει οι πρώτοι.

 

Σε ένα καρέ που το έπαθλο είναι η κάθαρση και νικητής πάντα η ψυχή, η Γιώτα Νέγκα βγάζει από το μανίκι της τον κρυμμένο άσο που θα συμπληρώσει όλες τις μετέωρες παρτίδες: την απόλυτη θηλυκή της ματιά σε έναν κόσμο χαρτογραφημένο από άντρες. Και το κάνει, όπως μόνο εκείνη ξέρει στη σκηνή του Passport με τη μουσική παράσταση ‘Φύλλο Ανδρικό’.

Από τον Στέλιο Καζαντζίδη έως και τον Χρήστο Θηβαίο, από τον Στράτο Διονυσίου μέχρι τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και από τον Σταύρο Ξαρχάκο έως τον Νίκο Παπάζογλου, η μεγάλη σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια μοιράζει τα φύλλα της τράπουλας στους άντρες που χάραξαν μέσα της δρόμους. Παίζει με το μεγάλο στοίχημα να τους «δώσει» πίσω ως δώρο τη δική της καθαρή γυναικεία ερμηνευτική υπογραφή, μέσα από ένα σύγχρονο unplugged λαϊκό ήχο τριών μόλις οργάνων. Στη δύσκολη αναμέτρηση απαραίτητοι συμπαίκτες της είναι τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, τα οποία κάνουν τη σύνδεση των χρονικών βαθμίδων και δηλώνουν το μέγεθος της λαϊκής ερμηνευτικής της υπόστασης στο σήμερα.

Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι/ Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα/ Ντάσο Κούρτι – ακορντεόν/ Ηχοληψία: Βασίλης Μιχαηλίδης, Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου.

Ώρα προσέλευσης: 21.30/ Ώρα έναρξης: 22.30 (Από 16 Ιανουαρίου και για 5 Σάββατα/(επιπλέον εορταστικές παραστάσεις Κυριακή 24 και 31/12)/ Εισιτήρια:13 ευρώ με μπίρα ή κρασί. 

PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Upstairs: Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα, τηλ. κρατήσεων 2105222203, www.pass-port.com.gr