Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ασυναγώνιστοι!

 

Η θρυλική μπάντα των TELEVISION PERSONALlTIES έρχεται στην Ελλάδα στις16 Μαρτίου, στη σκηνή του TEMPLE Athens στον Κεραμεικό, για μια μοναδική, ιστορική συναυλία, για την ενίσχυση του Dan Treacy!

 

Chelsea, Λονδίνο, μέσα της δεκαετίας του ’70. Oι συμμαθητές Dan Treacy, Edward Ball, Joe Foster και John Bennett αποφασίζουν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους κάνοντας πρόβες, διασκευάζοντας Who και Pink Floyd. Επηρεασμένοι από την έκρηξη του punk, ηχογραφούν τα κλασικά πια ‘14 Floor’ και ‘Oxford Street’ και ο Dan στέλνει για πλάκα μια κόπια στον John Peel. Αυτός θα τους λατρέψει και τα υπόλοιπα είναι μια τρελή cult ιστορία. Κάπως έτσι καταφέρνουν να δημιουργηθούν οι Television Personalities και να τυπώσουν άλλες 867 (!) κόπιες…

Το 1978 κυκλοφορούν το θρυλικό ‘Part Time Punks’ και γίνονται και επίσημα οι αγαπημένοι του John Peel, δημιουργώντας ένα underground πιστό κοινό. Στη συνέχεια, ο Edward Ball εγκαταλείπει τους Personalities για να ακολουθήσει προσωπική καριέρα με τους O’Level, Teenage Film Stars, τους πολύ μεγάλους TIMES και εν συνεχεία με τους Boo Radleys. To 1980 ο Dan και ο Εd ξανασμίγουν, για να ηχογραφήσουν τα εκπληκτικά δύο πρώτα τους άλμπουμ στην ιστορική Rough Trade (‘And don’t the kids just love it’, ‘Mummy you’re not watching me’). 
H μπάντα σε αυτήν τη φάση έχει τη θρυλική της πλέον σύνθεση, με Jowe Head στο μπάσο, Joe Foster στην κιθάρα, Geoffrey Bloom στα τύμπανα και Dave Musker στα πλήκτρα. Εξώφυλλα και art work υψηλής αισθητικής, με έντονες ’60s αναφορές συμπληρώνουν το μύθο του χαρισματικού γκρουπ, που μέσα στην ιδιορρυθμία του ανήκει και το γεγονός ότι οι δίσκοι τους κυκλοφορούν σε περιορισμένα αντίτυπα, με αποτέλεσμα συχνά να πιάνουν τρελές τιμές ανάμεσα στους συλλέκτες. Το ‘THEY COULD HAVE BEEN BIGGER THAN BEATLES’ ακολουθούν διάφορα pop κομψοτεχνήματα, δίνοντας το 1996 την τελευταία τους συναυλία, με καθέναν στη συνέχεια να επιδίδεται στα προσωπικά του projects.

Το 2006 με το κορυφαίο ‘My Dark Places’ απλά αποδεικνύουν πως η έμπνευση εξακολουθεί...

Στις 16 Μαρτίου η ασυναγώνιστη μπάντα είναι εδώ και σε περιμένει, ‘In songs of Dan Treacy’.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: €17 | Προπώληση: www.viva.gr

Plus: The Callas/Kissamatic Love Bubbles.

Special Guests: Αλεξ Καλοφωλιάς (The Last Drive)/Etten

Billpos (Next Time Passions)/ Byron

TEMPLE Athens: Ιάκχου 17, Κεραμεικός, τηλ. 21 0346 8523.