Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αυτή η... Βρώμικη Γριά...

 

Η παράσταση "Rejection", που για πολλούς θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει η Βρώμικη Γριά, ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μόνο για τέσσερις παραστάσεις, στις 22 και 24 Φεβρουαρίου και 01η και 02 Μαρτίου, με έναν τρόπο που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ. Θα ’σαι εκεί και το ξέρω!

 

Εμπνευσμένο από τη ζωή του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein, η οποία έχει δώσει το ερέθισμα για τη δημιουργία διάφορων δολοφονικών χαρακτήρων στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο (Norman Bates στο Psycho του Robert Bloch, που μετέφερε στην οθόνη ο Alfred Hitchcock και ο Leatherface στην ταινία The Texas Chainsaw Massacre του Tobe Hooper) το ‘Rejection Vol.2’ των Dirty Granny Tales έρχεται για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνης, συνεχίζοντας τα ‘Σκοτεινά παραμύθια της βρώμικης γριάς’, έναν συνδυασμό ζωντανής ακουστικής μουσικής, κουκλοθέατρου, χορού και animation projection με έντονες επιρροές από Tim Barton και The Residents, όπως επίσης και από τους Μάνο Χατζιδάκι, David Bowie, Black Metal, progressive psychedelic rock. Σύγχρονος χορός που εντάσσει κούκλες και κινήσεις με κοστούμια, θυμίζοντας πολλές φορές Japanese Gothic Theater.

Αυτό που εδώ θα δεις να εξελίσσεται είναι η σχέση μιας αυταρχικής και κτητικής μητέρας με τον γιο της, που δεν του άφησε κανένα περιθώριο να νιώσει αγάπη από κανέναν άλλον εκτός από την ίδια. Αυτός είναι ένα παιδί στερημένο από παιχνίδι, χαρά και παιδική παρέα και ξεγνοιασιά, με τη μόνη του επαφή με τον έξω κόσμο να είναι μόνο μέσα από ένα μικρό παράθυρο. Όλη αυτή η έλλειψη και η φοβική, αντικοινωνική ατμόσφαιρα τον μετέτρεψε σ’ ένα πλάσμα αποκρουστικό, κάνοντας την απόρριψη από τους άλλους αναπόφευκτη. Η... απεγνωσμένη ανάγκη του για κοινωνική επαφή θα τον οδηγήσει στο φόνο και εν τέλει στην εκτέλεση. Το παραμύθι εξελίσσεται στον κόσμο των νεκρών. Τι αντιμετώπιση θα έχει εκεί από τις άλλες ψυχές; Θα τον αποδεχτούν ή θα τον απορρίψουν κι αυτές;

Σκηνοθεσία: Σταύρος Μητρόπουλος/ Χορογραφίες: Εριφύλη Δαφέρμου/ Μουσική: Σταύρος Μητρόπουλος/
Kούκλες: Merlin Puppet Theater/ Animation: Σταύρος Μητρόπουλος/

Φώτα: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου/ Σενάριο: Σταύρος Μητρόπουλος/

Στίχοι: Hλίας Παυλόπουλος/ Τεχνική επιμέλεια: Θάνος Μητρόπουλος, Γιώργος Πετράτος.

Στο ρόλο του Mouldbreath ( Φωνή, κιθάρα, Μαντολίνο): Σταύρος Μητρόπουλος/ Στο ρόλο του Worm Eaten Vagus (Πνευστά, Δεύτερη φωνή, μπάσο) Θάνος Μητρόπουλος/ Στο ρόλο της Shake Teeth (Πιάνο, δεύτερη φωνή) Χριστίνα Συριοπούλου/ Στο ρόλο του Heart Beat Zero (Κρουστά, δεύτερη φωνή) Μιχάλης Κασβίκης/

Χορός, puppets: Eριφύλη Δαφέρμου, Σταύρος Ψυλάκης, Μαρίνα Τσαπέκου.

Παραστάσεις: Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου - Σάββατο 02 Μαρτίου, 21.30/ Εισιτήρια: Προπώληση: 12€/ Ισχύει για αγορές μέχρι την ημέρα της παράστασης/ Γενική είσοδος: 15€.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 2103418550, www.mcf.gr