Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Αυτό που ακούνε οι καρδιές...

 

Την Παρασκευή 05 Ιουλίου στις 9 το βράδυ αν είσαι στον Κήπο του Μεγάρου, μια κιθάρα θα μιλήσει στην καρδιά σου  γι‘Αυτό που βλέπουν τα πουλιά’. Η κιθάρα είναι της Μαρίας Παπαγεωργίου.

 

Βράδυ του Ιούλη, κάτω από τα αστέρια. Η Μαρία Παπαγεωργίου, καθισμένη μπροστά σου σε απόσταση αναπνοής, με την κιθάρα αγκαλιά, σε καλεί να ελευθερώσεις τη φωνή εντός και να τραγουδήσεις παρέα, σε ένα παράτολμο ταξίδι, Αυτό που βλέπουν τα πουλιά’. Η Μαρία Παπαγεωργίου, έχοντας στο ενεργητικό της τρεις προσωπικούς δίσκους (‘Όμορφοι και ηττημένοι’, ‘Άβουλο θεριό’ και ‘Μνήμη’) και το άλμπουμ ‘4 χρόνια Δευτέρα’ που ηχογραφήθηκε ζωντανά, με αφορμή τις εμφανίσεις της στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, αλλά και τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη για το δίσκο ‘Αλληλογραφία’, στον οποίο διασκευάζει τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη, έρχεται στον Κήπο, για πρώτη φορά, με μια δική της, απολύτως προσωπική συλλογή αγαπημένων τραγουδιών.

Παλλόμενη σε κάθε νότα και ερμηνεύοντας μοναδικά την κάθε λέξη όποιου κομματιού επιλέξει να πει, θα τραγουδήσει σε ‘χρόνο ενεστώτα’ βάζοντας τον Μίκη Θεοδωράκη να ταξιδεύει παρέα με την Tracy Chapman, τον Νίκο Παπάζογλου με τους Portishead, και συνδυάζοντας τους παραδοσιακούς ρυθμούς της Λέσβου και του Πόντου με δισκογραφημένα τραγούδια της, αλλά και με καινούργια ακυκλοφόρητα με τα βάθη της παράδοσης συναντούν τις μοναχικές ψηφιακές ακροάσεις.

Ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα: Σταύρος Ρουμελιώτης | Τσέλο: Σοφία Ευκλείδου | Κοντραμπάσο: Κωσταντίνος Μάνος | Κιθάρα, stombox, νταούλι: Μαρία Παπαγεωργίου | Ηχοληψία: Ευτύχης Γιαννακούρας.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: 10 ευρώ, προπώληση & 12 ευρώ την ημέρα της συναυλίας.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 21 0728 2333.