Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Δεν μ’ αρέσει αυτή η πόλη

Τι; Δεν σου αρέσει αυτή η πόλη; Σώπα ρε μεγάλε, τι μας λες; Κι αφού δεν σ’ αρέσει, πες μου τι κάνεις για να ΤΗΝ αλλάξεις. Κι άσε σε μένα τα ‘ψόφια’ ότι δεν έχεις χρόνο, δεν ξέρεις και όλα τα σχετικά. Τα Δωρεάν Σεμινάρια Sustainable Living που διοργανώνει το ‘The Box’ από τις 02 έως τις 05 Ιουνίου με τίτλο ‘Άλλαξε την πόλη αλλάζοντας εσένα’ θα σου δώσουν ένα σωρό ιδέες. Κάποια από αυτά πιθανόν σε ενδιαφέρει να αξιοποιήσεις…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 05 Ιουνίου, το THE BOX διοργανώνει μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων που στόχο έχουν  να αναδείξουν εύκολους τρόπους τους οποίους, εάν υιοθετήσει καθένας στην καθημερινή του ζωή, μπορεί να συμβάλει σε μια πιο ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη. Άλλωστε ο καλύτερος τρόπος να αλλάξει ο κόσμος είναι να ξεκινήσει καθένας από τον εαυτό του. Όσο για τις αλλαγές που μπορείς να κάνεις προς αυτή την κατεύθυνση; Αναρίθμητες. Πάρε για παράδειγμα την αστική ποδηλασία και τη χρήση των ΜΜΜ στις μετακινήσεις σου, τη συστηματική ανακύκλωση απορριμμάτων και τη μη σπατάλη τροφής. Στη σειρά σεμιναρίων που σχεδίασαν στο ΤΗΕ ΒΟΧ, επέλεξαν δύο θέματα λιγότερο προβεβλημένα, τα οποία όμως αποτελούν όχι μόνο στροφή προς έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής αλλά και μια δημιουργική απασχόληση για τον καθένα.

Σεμινάριο επανάχρησης ρούχων: Παρασκευή  2 Ιουνίου:  11.00 – 14.30 - Σεμινάριο πλεξίματος crochet/Παρασκευή 02 Ιουνίου: 18:00 – 21.30/ -  Σεμινάριο Texturing:  Αλλάζοντας την υφή και το σχέδιο ενός ρούχου/Σάββατο 03 Ιουνίου  - Σεμινάριο  Remodeling Ρούχων - 11.00 – 14.30  και 16.00 – 19.00  (με διάλειμμα μιάμισης ώρας)

Σε αντίθεση με την ιδέα της ανακύκλωσης ρούχων που τις περισσότερες φορές καταλήγουν  σε μια χωματερή  απλά με ‘οικολογικό τρόπο’ (μέσω ενός κάδου ανακύκλωσης ας πούμε), η επανάχρηση ρούχων σκοπεύει στον επανασχεδιασμό ενός παλιού φθαρμένου ρούχου, χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές ραπτικής με σκοπό τη δημιουργία ενός καινούργιου, απλά με άλλη ταυτότητα. Έτσι παράγεις λιγότερα σκουπίδια, εξοικονομείς ενέργεια και νερό, καθώς συμβάλλεις στη μείωση της παραγωγής υφασμάτων  και κυρίως:  επιστρατεύεις τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου για να φτιάξεις ‘μοναδικά κομμάτια’ που καθρεφτίζουν το ιδιαίτερο στυλ του καθενός. Σε αυτή τη σειρά σεμιναρίων θα μάθεις πώς θα τα επιτύχεις όλα αυτά, με απλούς τρόπους και τεχνικές, χωρίς  τη χρήση ιδιαίτερου εξοπλισμού (όπως ραπτομηχανή) και χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ραπτικής. 

Εισηγήτρια των σεμιναρίων θα είναι η Ελληνο- ολλανδέζα designer Constance Puyt,  ιδρυτής της σειράς πολυμορφικών ρούχων Sleek & Proud.

Κάνε το μπαλκόνι σου κήπο: Κυριακή 04 Ιουνίου: 11.30 – 15.00 Θεωρία και 16.00 – 18.00 Workshop /Δευτέρα 05 Ιουνίου: 11.30 – 15.00 Θεωρία και 16.00 – 18.00 Workshop.

Κάνοντας το μπαλκόνι, την ταράτσα, τον ακάλυπτό σου ένα μικρό κήπο, δεν προσφέρεις μόνο στο περιβάλλον. Ομορφαίνεις το χώρο σου, δημιουργώντας μια όαση πρασίνου για σένα και τους δικούς σου. Αξιοποιείς το χρόνο σου για να παράγεις την τροφή που καταναλώνεις όντας πλέον σίγουρος για την ποιότητα και την προέλευσή της. Και βέβαια, σε ευρύτερη κλίμακα, ένας κήπος σε κάθε μπαλκόνι θα μπορούσε να αλλάξει το μικροκλίμα μιας ολόκληρης γειτονιάς. Το διήμερο σεμινάριο του ΒΟΧ φιλοδοξεί να βάλει κάθε ενδιαφερόμενο στη σωστή κατεύθυνση, αναλύοντας βήμα-βήμα τι φυτά μπορούμε να καλλιεργήσουμε ανάλογα με το χώρο μας, ποια είναι η καλύτερη διαρρύθμιση που μπορούμε να του δώσουμε και πώς θα τον φροντίσουμε / προστατέψουμε, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να μείνει υγιής και να δώσει καρπούς. Το πρόγραμμα θα περιέχει θεωρητικό μέρος ( με ημίωρο διάλειμμα στη μέση) αλλά και πρακτικό workshop στην αυλή του BOX,  όπου θα βάλουμε τις γνώσεις μας σε  πράξη.

Εισηγητής των σεμιναρίων θα είναι ο Ανδρέας Παπασταύρου,  Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με ειδίκευση στην Ανθοκομία-Αρχιτεκτονική Τοπίου και ιδρυτής του  e-school by agronomist.gr

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στο info@thebox-athens.org  με το ονοματεπώνυμό τους, τον τίτλο του σεμιναρίου που επιθυμούν και την ημέρα διεξαγωγής του,  μέχρι τις 29 Μαΐου. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν για το κοινό.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία επικοινωνείς στο 210 6463788 / κα Μαρία Καραγιαννάκη.

Box: Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη, τηλ. 2106453788.