Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Δεσμοί στοργής και αντιπαλότητας

 

Αδελφές. Σχέσεις στοργής και ανταγωνισμού. Αγάπης και αντιπαλότητας. Τρυφεράδας και… κόντρας για την... ΑΓΑΠΗ. Σε ποιον καταλήγει περισσότερη; Το βιβλίο της Ντέμπορα Τάννεν –καθηγήτριας Γλωσσολογίας στο Georgetown University και συγγραφέως πολλών βιβλίων και άρθρων σχετικά με τον τρόπο που επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις η γλώσσα της καθημερινής επικοινωνίας– ‘Ήσουν πάντα η αγαπημένη της μαμάς’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενάλιος, φανερώνει την παραδοξότητα μιας σχέσης ζωής.

 

Πώς γίνεται μια φίλη να είναι κριτής και αντίπαλος; Και ταυτόχρονα συγγενής α’ βαθμού; Στο βιβλίο της Ντέμπορα Τάννεν, PH.D., ’Ήσουν πάντα η αγαπημένη της μαμάς’, best seller των New York Times, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενάλιος, θα μάθεις πολλά για να μπορείς να χειρίζεσαι με καλύτερο τρόπο τη συγκεκριμένη σχέση, απομυζώντας και επιστρέφοντας τα καλύτερα.

Οι συζητήσεις που κάνουν οι αδελφές μεταξύ τους αποκαλύπτουν τη σφοδρή και συνεχή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο διαφορετικές συμπεριφορές: της ενστικτώδους παρόρμησης για οικειότητα και στοργή από τη μια μεριά, και του ενστικτώδους ανταγωνισμού. Δεν χρειάζεται παρά να ειπωθεί μια απλή λέξη από την αδελφή σου για να βάλεις τα γέλια ή για να ξυπνήσουν οι μνήμες του κοινού παρελθόντος σας. Μια μόνο λέξη αρκεί για να προκαλέσει συναισθηματική κατάρρευση, οργή, επιθετικότητα.

Σοφό και πνευματώδες, το ‘Ήσουν πάντα η αγαπημένη της μαμάς’, με την υπογραφή της συγγραφέως, που συγκαταλέγεται μεταξύ των έξι εκλεκτών επιστημόνων που κατέχουν το διακεκριμένο αξίωμα του καθηγητή πανεπιστημίου στο κολέγιο Τεχνών και Επιστημών του Georgetown University –ενώ υπήρξε διακεκριμένη λέκτωρ στο Princeton University και εργάστηκε για ένα έτος ως λέκτωρ και ερευνήτρια στο Institute for Advanced Study του Princeton, New Jersey, και δύο φορές μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Center for Advanced Study in the Behavioral Sciences του πανεπιστημίου Stanford στο Palo Alto, California– παρέχει πρακτικές συμβουλές που θα ανοίξουν διόδους επικοινωνίας, θα διαλύσουν τις εντάσεις και θα καταστήσουν τη ζωτική αυτή σχέση ακόμη πιο δυνατή, ακόμη πιο βαθιά και, τέλος, ακόμη πιο ανθεκτική. Ακριβώς ό,τι έχετε ανάγκη και οι δυο.