Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το διαμάντι του Ντοστογιέφσκι

Το πιο αισιόδοξο έργο του σπουδαίου Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Το όνειρο ενός γελοίου» επιστρέφει για δύο παραστάσεις στις 07 και 14 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Αλκμήνη, ενισχύοντας τους σκοπούς της Οργάνωσης ‘Διαβάζω για τους Άλλους’.

 

Ένας άνθρωπος βαθιά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει όταν ξυπνάει όχι μόνο να μη θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η ‘Αλήθεια της Ζωής’ με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού… 

Ο ονειρικός μονόλογος ‘Το Όνειρο ενός γελοίου’ με τον Δημήτρη Βερύκιο επί σκηνής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τάκη Χρυσικάκου (χρησιμοποιώντας την κορυφαία μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου) ανεβαίνει για δύο μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αλκμήνη, προκειμένου να ενισχύσει την Οργάνωση ‘Διαβάζω για τους Άλλους’, η οποία έχει ιδρυθεί με στόχο να αποτελέσει τα μάτια όσων δεν μπορούν να διαβάσουν μόνοι τους, είτε λόγω κάποιου προβλήματος όρασης (π.χ. τυφλοί, ηλικιωμένοι), είτε επειδή δεν γνωρίζουν πώς (μικρά παιδιά, αναλφάβητοι), ή εξαιτίας κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας (π.χ. τετραπληγικοί), έχοντας ως κύρια δράση την ηχογράφηση κάθε είδους εντύπου ώστε να αυξηθεί η παραγωγή ακουστικών βιβλίων για τυφλούς. Παράλληλα το δίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα ζωντανών αναγνώσεων σε διάφορους χώρους, όπως για παράδειγμα γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία και φυλακές.

Έναρξη: 18.30/ Προπώληση: Viva.gr

Αλκμήνη: Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, τηλ. 2103428650.