Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Διάβολος τιμωρός (trailer)

 

Και δεύτερη παράταση για έξι επιπλέον βράδια (ήτοι, 22 – 23 – 29 – 30 Δεκεμβρίου και 05 – 06 Ιανουαρίου)πήρε η παράσταση "Μάστερ και Μαργαρίτα" της ομάδας χορού και ακροβασίας "Κι όμΩς Κινείται" που παρουσιάζεται στο θέατρο Ροές. Ναι, σωστά το μάντεψες! Είναι συγκλονιστική και γίνεται... χαμός από κόσμο!!!

 

‘Μέσα στον ανεμοστρόβιλο των εργάσιμων ημερών μας, πέρα από τις στάχτες και τα ερείπια του παρελθόντος και τα κάγκελα του μέλλοντος, μπροστά σας, διακηρύσσουμε ότι η πιο μεγάλη ομορφιά είναι η πραγματική ύπαρξη. Η ζωή δε γνωρίζει ούτε καλό, ούτε κακό, ούτε τη δικαιοσύνη σα μέτρο ηθικότητας. Η ανάγκη είναι η μεγαλύτερη και η πιο σωστή από όλες τις ηθικότητες. Η ζωή δε γνωρίζει ορθολογιστικές αφηρημένες αλήθειες σα μέτρο γνώσης: το γεγονός είναι η μεγαλύτερη και η πιο σίγουρη από όλες τις αλήθειες. Χώρος και χρόνος ξαναγεννήθηκαν σήμερα για εμάς’. | Μόσχα, 3 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Αυτό ήταν το μανιφέστο του κινήματος των κονστρουκτιβιστών, που αρνήθηκε τόσο πεισματικά το ρομαντισμό και τελικά τον αποθέωσε, εκ νέου. Εμπνευσμένη από αυτή την τάση είναι η σουρεαλιστική μυθοπλασία ‘Μάστερ και Μαργαρίτα’, από την ομάδα «Κι όμΩς Κινείται», που με αφορμή το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ροές.

Εδώ, ο ίδιος ο Διάβολος έρχεται, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, προκειμένου να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο, το εφικτό με το αδύνατο και εν τέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους, σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα. 

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Κι όμΩς Κινείται/

Ερμηνεία: Bentancor Camilo, Καραχανίδης Αναστάσης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Μερεντίτη Αγγελική, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Τόμπορης Χρόνης/ Μουσική: Αντωνίου Κλέων (ηλεκτρική κιθάρα), Μπάμπης Παρίτσης (βιολί)/ Σκηνικά: Bentancor Camilo/ Φωτισμοί: Αθανασοπούλου Μαρία/ Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή.

Παραστάσεις: Από 22 Δεκεμβρίου έως 06 Ιανουαρίου, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00/ Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 10€ φοιτητικό, 8€ ανέργων.

ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ: Ιάκχου 16, Γκάζι, τηλ. 2103474312.