Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Έχει βότσαλα στον Άρη;

 

94 διαδραστικά δρώμενα, ήτοι 50 διαδραστικές εκθέσεις και 46 πειραματικές επιδείξεις, 35 εργαστήρια για παιδιά, 22 workshop για ενήλικες, |45 ομιλίες, 5 διαγωνισμοί και πολλά ακόμα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες περιλαμβάνει το Athens Science Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με θέμα ‘Επιστήμη χωρίς σύνορα’ που από τις 24 έως τις 29 Απριλίου κορυφαίοι από τον κόσμο της επιστήμης δίνουν το παρών!

 

Πώς εξερευνούν τα μεγάλα συμπαντικά μυστήρια επιστήμονες στο CERN; Πώς θα είναι το ψηφιακό σου αύριο; Γιατί σε αφορούν τα βότσαλα του πλανήτη Άρη; Σε αυτά και πολλά ακόμα συναρπαστικά ερωτήματα θα βρεις απαντήσεις αν επισκεφτείς το Athens Science Festival, που επιστρέφει φέτος πλέον δυναμικά για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη.

Μερικοί από τους εξαιρετικούς ομιλητές που θα συμμετάσχουν είναι:

Ο Βασίλειος Νάσης, ακαδημαϊκός και επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρείας Netronix και πρωτοπόρος στον τομέα του Internet των αντικειμένων. Θα μας εξηγήσει γιατί τα εκατομμύρια δικτυωμένα αντικείμενα –από ρολόγια και αυτοκίνητα, μέχρι ψυγεία και πιεσόμετρα– μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά και ποιες επιχειρηματικές ευκαιρίες προσφέρει το όραμα του Internet of Things.

Τίτλος ομιλίας: IoT: Η εξέλιξη μιας νέας βιομηχανικής επανάστασης || Ημερομηνία & Ώρα: 25 Απριλίου, 20:00.

Ο James Beacham, ένα από τα «αστέρια» της πειραματικής φυσικής υψηλών ενεργειών, μα και πολυτάλαντος μουσικός και σκηνοθέτης. Στην ομιλία του θα εξηγήσει πώς και γιατί ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) του CERN μπορεί να λύσει συμπαντικά μυστήρια όπως: Τι είναι η σκοτεινή ύλη; Γιατί η βαρύτητα είναι τόσο ανίσχυρη σε σύγκριση με τις άλλες φυσικές δυνάμεις;

Τίτλος ομιλίας: Μια μηχανή Big Bang στο φεγγάρι || Ημερομηνία & Ώρα: 29 Απριλίου, 20.00.

 

Ο Βασίλης Ντζιαχρήστος, βραβευμένος επιστήμονας, διευθυντής της έδρας Βιολογικής Απεικόνισης στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. Θα μας μιλήσει για το πώς οι καινοτόμες εφαρμογές και χρήσεις του φωτός στην ιατρική και τη βιολογία ανοίγουν νέους δρόμους στη διάγνωση, τη θεραπευτική αγωγή και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης.

Τίτλος ομιλίας: Φως και Ήχος: Μαγεία, Επιστήμη και Επιχειρηματικότητα || Ημερομηνία & Ώρα: 29 Απριλίου, 18.00.
 

Ο Carsten Mahrenholz, συνιδρυτής της ColdPlasmaTech, θα παρουσιάσει ένα επαναστατικό προϊόν της βραβευμένης αυτής γερμανικής εταιρίας. Αξιοποιώντας τις ιδιότητες του ψυχρού πλάσματος, έχει επινοήσει έναν επίδεσμο που ενεργοποιεί τις αυτο-ιαματικές ικανότητες του σώματός μας, δίνοντας τη δυνατότητα επούλωσης χρόνιων πληγών και επανόρθωσης σοβαρών δερματικών βλαβών.

Τίτλος ομιλίας: Med Tech: Η επιστημονική φαντασία στην ιατρική πρακτική || Ημερομηνία & Ώρα: 27 Απριλίου, 19.00.
 

Ο Ιωσήφ Σηφάκης, από τους κορυφαίους επιστήμονες της πληροφορικής διεθνώς, που έχει τιμηθεί και με το βραβείο Turing, το «Νόμπελ της Πληροφορικής». Η ομιλία του αναμένεται με ενθουσιασμό: θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους οι σύγχρονες και αναδυόμενες τεχνολογίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας και συνδράμουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τίτλος ομιλίας: Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο || Ημερομηνία & Ώρα: 25 Απριλίου,19.00.

 

Gábor Domokos, βραβευμένος ακαδημαϊκός και επικεφαλής του τμήματος Μηχανικής, Υλικών και Δομών στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Οικονομικών της Βουδαπέστης. Θα μοιραστεί μαζί μας τη συναρπαστική εμπειρία του μέσα από την αναζήτηση ύπαρξης σωμάτων με ένα ευσταθές και ένα ασταθές σημείο ισορροπίας –τα σώματα Gömböc που αποδείχθηκαν πρώτα σε μαθηματικά μοντέλα και που τελικά φαίνεται πως υπάρχουν και στον πλανήτη Άρη!

Τίτλος ομιλίας: Gömböc, η Γη και τα χαλίκια στον Άρη || Ημερομηνία & Ώρα: 25 Απριλίου,18.00.

 

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 24 Απριλίου: Τελετή έναρξης στις 18.15/ Τετάρτη 25 έως Παρασκευή 27 Απριλίου: 09:00 έως 23:00/ Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου: 11:00 έως 23:00.

Πληροφορίες:

http://www.athens-science-festival.gr/

 

Τεχνόπολις: Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 213 0109300, 213 0109324
press@athens-technopolis.grwww.technopolis-athens.com