Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Έχω καλό προαίσθημα!

Συνάντηση για θέματα που αφορούν στα ζώα είχε με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία μετά από δική του πρωτοβουλία , στα Χανιά, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου,  κ. Τέρενς Κουικ. Σε περίπτωση που ισχυριζόμουν ότι όλο αυτό δεν με εξέπληξε ευχάριστα θα ήταν ένα μεγάλο ψέμα... Πιστεύω στη συνέχεια...

Ο σεβασμός του προς  τα ζώα και η ευαισθητοποίηση του γύρω από τις κακοποιήσεις αυτών (οι οποίες αυξάνονται και πληθύνονται) είναι γνωστά. Ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα τον συντονισμό του Κυβερνητικού έργου, κ. Τέρενς Κουϊκ συναντήθηκε στα Χανιά με την Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, κ. Νατάσα Μπομπολάκη και την γραμματέα της ΠΦΠΟ που τον ενημέρωσαν σφαιρικά-επί δύο ώρες για το μεγάλο πρόβλημα της κακοποίησης ενάντια στα ζώα, τα αίτια καθώς και τις ενδεδειγμένες λύσεις για τη ριζική αντιμετώπιση του, όπως επίσης και για άλλα ζητήματα που άπτονται της εξοικείωσης του Έλληνα με τα ζώα συντροφιάς . Οι συνομιλήτριες του υφυπουργού  του επεσήμαναν τις χρόνιες προκαταλήψεις εναντίον των ζώων, τις αντιεπιστημονικές απόψεις γύρω από αυτά, τις ασθένειές τους, τις πιθανές αιτίες της “επιθετικής” φύσης τους κλπ. Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα λήψης ρηξικέλευθων και ριζοσπαστικών μέτρων από τη μεριά της Πολιτείας και των Φορέων της, όπως πχ, η υποχρέωση στείρωσης  από τους κηδεμόνες των ζώων με κίνητρα ιδιαίτερα για τις ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες, η απαγόρευση πώλησης ζώων από τα  pet-shops και όχι μόνο, ο έλεγχος του  ανεξέλεγκτου και παράνομου εμπορίου τους στην χώρα μας αλλά και οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές χιλιάδων νέων ζώων κάθε χρόνο κ.α.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης στην αναγκαιότητα άμεσης αλλαγής ορισμένων διατάξεων  του νόμου 4039/12 που στην πράξη καταργούν την φιλοζωία και βάζουν λουκέτο στα φιλοζωικά σωματεία την στιγμή που οι Δήμοι  είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το όλο πρόβλημα .Ο κ. υπουργός, φιλικός και οικείος , άκουσε με μεγάλη προσοχή τις θέσεις και προτάσεις της Ομοσπονδίας και ξετύλιξε τις δικές του απόψεις  ενώ έδειξε αποφασισμένος να αφήσει το αποτύπωμα  του στην αλλαγή του τοπίου για τα ζώα στην χώρα μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας, ήταν παρόντες, η Τζίνα, το οκτάχρονο σκυλάκι  ανάμεσα στα πολλά άλλα πρώην αδέσποτα του σπιτιού, που απέσπασε την προσοχή και τα... χάδια του υπουργού, ο οποίος ούτε στιγμή δεν εκνευρίστηκε από τον επίσης παρόντα ενός έτους  Λόλεκ που στα “μουλωχτά” έφαγε όλα τα κρουασάν, που προορίζονταν γι αυτόν και την συνοδεία του. Η Μελίνα αδιάφορη για την παρουσία του επιφανούς επισκέπτη ανεβοκατέβαινε τις σκάλες μη διστάζοντας να δείξει τους κακούς της τρόπους ανεβαίνοντας και αράζοντας πάνω στο τραπέζι.

Το πρώτο βήμα έγινε. Σημάδι ότι γρήγορα θα υπάρξει και το δεύτερο!