Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Είσαι φιλόζωος; Έλα να με βρεις!

Μέχρι να αγαπήσεις ένα ζώο, η ψυχή σου δεν αφυπνίζεται εντελώς. Με αυτό το σύνθημα, το Φεστιβάλ, Κατοικίδια εν Δράσει 2016 καταλαμβάνει το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας, Metropolitan Expo περιμένοντας τους ανά την Ελλάδα φιλόζωους, από Παρασκευή, 14 –  Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Το ξέρω ότι θα πάμε μαζί!

Ένα φεστιβάλ αποκλειστικά για τα ζώα συντροφιάς και τους ανθρώπους οι οποίοι τα επιλέγουν. Στόχος πάντα ο ίδιος. Η προώθηση της υπεύθυνης υιοθεσίας. Για τρείς ημέρες του Οκτωβρίου το εκθεσιακό κέντρο, Metropolitan Expo ντύνεται τα γιορτινά του και περιμένει συμμετοχές. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί, επιδείξεις, αλλά και διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά, επιμορφωτικές ομιλίες από τους experts του φεστιβάλ, καθώς και

τρεις διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας σκύλων από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας, dog agility, πορεία με εμπόδια και  παρουσιάσεις φυλών, ενώ θα εγκαινιαστούν και τρεις διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας γάτας από την Felina Greece όπου θα διαγωνιστούν εκατοντάδες γάτες ενώ οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για αρκετές καθαρόαιμες φυλές γάτας, τον χαρακτήρα τους, την ιδιοσυγκρασία τους και την μορφολογία τους. Τέλος θα πραγματοποιηθούν διεθνείς διαγωνισμοί, όπως αυτός του3ου Μεσογειακού Διαγωνισμού με ενυδρεία και πολύχρωμους δίσκους ψαριών και ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός τρωκτικών και λαγόμορφων ενώ δεν θα λείψουν ούτε οι παρουσιάσεις πτηνών  ενισχύοντας έτσι την εικόνα  και το κύρος του Metropolitan Expo με τα 12.500 τ.μ στο  Hall 2, ως ιδανικού  τόπου συνάντησης της ενεργούς φιλοζωικής κοινότητας στην Ελλάδα. Η περιήγηση στο φεστιβάλ Κατοικίδια Εν Δράσει 2016 θα κρύβει εκπλήξεις σε κάθε γωνιά της έκθεσης. Στον χώρο, όπου θα φιλοξενούνται τα θα θαμπωθείτε από τον εξωτισμό αυτών των πανέμορφων ψαριών.

Για ακόμη μια χρονιά θα λάβει χώρα και ο διαγωνισμός Βιοτοπικού Ενυδρείου, που στην προηγούμενη διοργάνωση του «Κατοικίδια Εν Δράσει» έκλεψε την παράσταση. Ιδιαίτερο κομμάτι θα αποτελέσει το πρώτο International Rat & Rabbit Show 2016, με αρουραίους, χάμστερ, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια και δεκάδες τρωκτικά και λαγόμορφα έτοιμα ν’  αλλάξουν την εικόνα που ενδεχομένως έχει κάποιος για αυτά. Φιλικά, ζωηρά και καλή συντροφιά για όλους. Σε ειδικό χώρο του φεστιβάλ, οι  επισκέπτες θα μπορούν να μυηθούν στον κόσμο των πτηνών μέσα από μια παρουσίαση διαφορετικώνειδών και με τους ειδικούς έτοιμους να λύσουν κάθε απορία που αφορά στην ευζωία τους.

Στο περιθώριο των παράλληλων εκδηλώσεων θα διοργανωθεί το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα grooming για επαγγελματίες του χώρου καλλωπισμού των ζώων συντροφιάς. Πρόκειται για  μια εντυπωσιακή διοργάνωση, η οποία θα πλαισιωθεί από διαδραστικά παιχνίδια και συμβουλές για την περιποίηση τους. Εν ολίγοις, το Κατοικίδια Εν Δράσει 2016 θα αποτελέσει τον παράδεισο της  ζωοφιλίας. Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία θα υπάρξει ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ήρωες του κινήματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ζωών ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα οι καθιερωμένες ημέρες υιοθεσίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους πάμπολλους διαγωνισμούς που θα χαρίσουν αρκετά δώρα. Είσοδος: Ελεύθερη/ Ημερομηνίες διεξαγωγής: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, 14, 15 & 16 Οκτωβρίου. Parking διατίθεται για όλους τους επισκέπτες ενώ για όσους αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς θα υπάρχει συνεχής εσωτερική συγκοινωνία από το αεροδρόμιο(επίπεδο αφίξεων) προς το Metropolitan Expo.

Κατοικίδια Εν Δράσει: https://www.facebook.com/pages/ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ-ΕΝ-ΔΡΑΣΕΙ Metropolitan Expo:Διεθνής αερολιμένας Αθηνών, τηλ. 2103542900, www.metropolitanexpo.gr