Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Εκεί που σκάει το κύμα...

 

Μετά από περισσότερες από 10 sold out παραστάσεις στην Πάτρα, από όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους, και δεκάδες sold out παραστάσεις κάτω από έναστρους ουρανούς σε ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα, ‘Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια συνεχίζουν να ζωντανεύουν την ιστορία τους στη σκηνή του θεάτρου  Άλφα.Ιδέα μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου. Θα τους ερωτευτείς... Και θα τους γιορτάσεις... Πριν τις 14...

 

‘Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματά μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο’.

Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας. Αυτή είναι η ρομαντική, γλυκόπικρη ιστορία των ‘Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια’ που ζωντανεύει στη σκηνή του Άλφα.Ιδέα.

Τέλη των ’80s, αρχές των ’90s. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται ‘για πάντα’ Για... πάντα;

Τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα –όπως συνηθίζει– επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια. 

Πού θα οδηγήσει; Συγκίνηση, τρυφερότητα, σύγκρουση. Τον πρώτο λόγο καμιά φορά τον έχουν η μνήμη και η νοσταλγία.

“Μέσα στα μάτια του κάτι σκοτεινό λαμπύριζε. Αλλά η κοιλιά μου, μέσα της, με γαργαλούσε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι κοιλιές δεν κάνουν λάθος”.

Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής/ Σκηνοθεσία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα/
Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη, 21:15/ Τετάρτη 19:15 (Παράταση έως 13 Φεβρουαρίου 2019)./ Εισιτήρια: 10€ (προπώληση), 15€ (ταμείο), 12€ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων)/ Διάρκεια: 70 λεπτά / Τρόποι πρόσβασης: Στάση Μετρό ΟΜΟΝΟΙΑ.

Θέατρο Άλφα.Ιδέα: Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα, τηλ.: 210 5238742, 5221444.