Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Έλα να τρέξεις για μένα!

Την Κυριακή, 10 Ιουλίου, με ή χωρίς το ποδήλατο σου, με το σκυλί σου ή χωρίς, μπορείς να τρέξεις για μένα. Ραντεβού στις 05.00π.μ (ναι, τόσο πρωϊ, για να μην έχουμε απρόοπτα από τη ζέστη και ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος) στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων στο σταθμό του Θησείου. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο Penny Marathon 2016. Ο γνωστός Μαραθώνιος που αγαπά τα αδέσποτα και αποσκοπεί στο να συγκεντρώνονται κάθε φορά χρήματα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης κτηνιατρικής τους φροντίδας και παράλληλα να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να αναγνωριστεί το τεράστιο έργο των εθελοντών που είναι η φωνή τους, διεξάγεται και πάλι στην Αθήνα, τη Σαλαμίνα, την Καλαμάτα, τα Χανιά και το Σίδνεϋ.
Η διαδρομή θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίων Ασωμάτων στις 05.30π.μ (συνάντηση μισή ώρα νωρίτερα) προς αποφυγήν αναστάτωσης της κυκλοφορίας αλλά και λόγω ζέστης, με έναν μικρό κύκλο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια θα κινηθεί παράλληλα με τον Ιλισό στην οδό Θεσσαλονίκης μέχρι το ΣΕΦ όπου αρχικά κατευθύνονται οι δρομείς μέχρι το Μικρολίμανο και μετά πάλι μέσω ΣΕΦ παράλληλα με την ακτογραμμή μέχρι το τερματισμό στην Βουλιαγμένη (λίγο πριν την λίμνη Βουλιαγμένης). 
Οι απόψεις των διοργανωτών συνοψίζονται στα εξής:
Καταδικάζουμε την αδιαφορία, την ανικανότητα και την απανθρωπιά που βλέπουμε στην κυβέρνησή μας και την κοινωνία στο σύνολό της.
Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις «χωματερές του δρόμου» και τα βασανιστήρια
Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.
Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.
Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.
Προωθούμε τη στείρωση.
Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.
Στον Μαραθώνιο δεν υπάρχει κόστος εγγραφής αλλά κάθε ποσό ενίσχυσης του αγώνα για την ευζωϊα των ζώων συντροφιάς είναι ευπρόσδεκτο. Θα παρέχονται σε όλους ισοτονικό νερό και μπανάνες ενώ για τους ποδηλάτες είναι υποχρεωτική η ύπαρξη νασικού εξοπλισμού (και προνόηση για αλλαγή σαμπρέλας σε περίπτωση που ατυχώς προκύψει).
Δες τη διαδρομή στο :http://www.dailymile.com/routes/1882091-running-route.
Διευκρίνηση: Δεν γίνεται καταγραφή χρόνου ούτε δίδεται κάποιο αναμνηστικό στους συμμετέχοντες.