Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ελεύθερη, πειραματική δημιουργία

 

Δύο Έλληνες από το Βερολίνο, ο unu (Αντώνης Ανισέγκος, ηλεκτρονικά-προετοιμασμένο πιάνο) και ο live animator best before (Ανδρέας Καραουλάνης), από τους πρωτοποριακούς εκπροσώπους της ελεύθερης πειραματικής δημιουργίας, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου έρχονται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής προκειμένου ν’ αποδείξουν πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στη μουσική.

 

Βρέθηκαν μαζί στη σκηνή για πρώτη φορά πριν από εννιά χρόνια σε μια περφόρμανς στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντησή τους ήταν καθοριστική, αφού οδήγησε στη γέννηση του ντουέτου ‘best before unu’. Έκτοτε, οι Ανισέγκος και Καραουλάνης έχουν δημιουργήσει πολλά οπτικοακουστικά κομμάτια, ενώ εμφανίζονται τακτικά στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Το εντυπωσιακό δίδυμο έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής –στο πλαίσιο του κύκλου With a Twist– για να παρουσιάσει στο κοινό το δικό του ονειρικό οπτικοακουστικό περιβάλλον. Το κλασικό Steinway του unu, που είναι μέλος συνόλων σύγχρονης μουσικής, τακτικός συνεργάτης του Ensemble Adapter, ενώ συνεργάζεται και με γνωστούς καλλιτέχνες και σχήματα από το χώρο του αυτοσχεδιασμού, μεταμορφώνεται, παράγει νέα ηχοχρώματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και αλληλεπιδρά με την κινούμενη εικόνα του best before,το έργο του οποίου επικεντρώνεται στην αποδόµηση και την αφαίρεση της οπτικής αφήγησης, δημιουργώντας κινούµενα σχέδια ως αντι-αφηγήσεις που αναλύουν τη σχέση αντικειµένου-αποδέκτη, ανακαλύπτοντας με διάφορες τεχνικές την αλληλεπίδραση µεταξύ ήχου και αφαίρεσης, κίνησης και κινούµενης εικόνας.

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια:10 ευρώ, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι & 15 ευρώ, γενική είσοδος.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr