Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ένα φλογερό, ταλαιπωρημένο παιδί

 

Βασισμένο σε συνεντεύξεις και ποιήματα του Νίκου Καρούζου, το 75λεπτο έργο ‘Από τι υποφέρετε; Από Ύπαρξη’, από την ομάδα χορού Αμάλγαμα της Μαρίας Γοργία, ξεκίνησε τον τρίτο κύκλο παραστάσεων στη σκηνή του χώρου Αμάλγαμα. Να πάτε. Γιατί καθώς έλεγε και ο Ποιητής, ‘Σας θέλω λιγάκι τρελούς, να ξεφεύγετε από κείνα τα εμφιαλωμένα νοήματα της φιλοσοφικής διαλεκτικής, να ξεφεύγετε. Η ζωή δεν θέλει πώμα’.

 

Το διαιώνιο ζήτημα της μη αποδοχής του Θανάτου, της φθοράς του σώματος, αλλά και της ουσιαστικής σύνδεσης και ‘κυκλικής’ σχέσης μεταξύ Ζωής και Θανάτου πραγματεύεται το νέο έργο της Μαρίας Γοργία και της ομάδας Αμάλγαμα, με κύρια πηγή έμπνευσης την ποίηση και κυρίως την προσωπικότητα του πολύ σημαντικού ποιητή Νίκου Καρούζου. Μέσα από το ‘Από τι υποφέρετε; Από Ύπαρξη’, η γνωστή χορογράφος θέτει ερωτήματα που αφορούν στη φθαρτότητα του σώματος, τον Θάνατο και την Ύπαρξη.

Με επιλογές από τα λεγόμενά του στις συνεντεύξεις που κατά καιρούς έδινε («Συνεντεύξεις του Νίκου Καρούζου», εκδόσεις Ίκαρος), αλλά και από το ποιητικό του έργο, η Μαρία Γοργία στοχεύει να αναδείξει τη φυσιογνωμία ενός σπάνιου ανθρώπου που δεν λύγισε, δεν πήγε με τα νερά κανενός συστήματος, ενώ ‘έφυγε’ χωρίς την αναγνώριση που του άξιζε από την πολιτεία.

Οι θεατές εδώ καλούνται να ‘συνωμοτήσουν’ με τους περφόρμερς, ακολουθώντας τις οδηγίες τους, που σε κάποιες σκηνές τους ζητούν να ακολουθήσουν τη διαδικασία προσέλευσης στο χώρο αυτού του ξεχωριστού Θερέτρου-Ναού...

Σύλληψη-χορογραφία-σκηνοθεσία: Μαρία Γοργία/ Ερμηνεύουν η Δάφνη Σταθάτου, η υψίφωνος Λητώ Μεσσήνη και η Μαρία Γοργία/

Έκτακτη συμμετοχή: Βασίλης Σκαρμούτσος.

Κείμενα από συνεντεύξεις και Ποιήματα του Νίκου Καρούζου.

Επιλογή κειμένων-προσαρμογή ποιημάτων στα λυρικά τραγούδια και κείμενα: Μαρία Γοργία/ Δραματουργική Επιμέλεια: Μιράντα Βατικιώτη/ Κοστούμια - σκηνογραφική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης/ Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης/ Μουσική: Κατά Ματθαίον Πάθη, Σεμπάστιαν Μπαχ/ Συμμετέχουν: Στέλλα Ατζέμη, Μαρίνα Μπάμπαλη, Ηρώ Τσαρνά κ. ά.

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 21.00 (από 18 Μαΐου)/ Είσοδος ελεύθερη με συνεισφορά/ Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 6944686991 και στο τηλ. 6975619682 (ο χώρος υποδέχεται αυστηρά έως 45 άτομα).

Αμάλγαμα: Μενάνδρου 47, 5ος όροφος, Αθήνα, τηλ. 6944686991.