Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ένα μικρό σύμπαν

 

Κάθε άνθρωπος ένα μικρό σύμπαν, κάθε ήρωας μια ιστορία, κάθε εποχή και οι ήρωές της (ή οι αντι-ήρωές της). Η παράσταση ‘Ένας ακόμη ήρωας’ του Ηλία Βογιατζηδάκη και της Θεανώς Μεταξά που τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα στο Bios, επιχειρεί να συνδιαλλαγεί με σκηνικά μέσα από το βίο και την πολιτεία καθημερινών ανθρώπων που θα μπορούσαν να ζουν ανάμεσά μας ή έζησαν κάποτε, στην Ελλάδα αλλά και στο παγκόσμιο χωριό, μορφών που ξεπηδούν από το διαδίκτυο, από διηγήματα, από θεατρικά έργα και από κινούμενα σχέδια.

 

Άνθρωποι που μοιάζουν αδύναμοι σε συσχετισμό με τους δυνατούς αυτού του κόσμου, άνθρωποι για τους οποίους δεν στήθηκαν –και δεν θα στηθούν ποτέ– αγάλματα στις πλατείες ή οι οποίοι πέρασαν –και μάλλον θα εξακολουθήσουν να περνούν– τη ζωή τους στο περιθώριο του δημόσιου βίου. Αυτοί είναι οι ήρωες στην παράσταση-ελεγεία για τον αδύναμο ‘Ένας ακόμη ήρωας’ στη σκηνή του Bios. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο δικό τους ξεχωριστό σύμπαν, υποφωτισμένοι, χωρίς αναγνωρίσιμο πρόσωπο και δυνατή φωνή. Στην πραγματικότητα, μικροί αντι-ήρωες της καθημερινότητας, που διεκδικούν σε έναν κόσμο που οι μισοί αγοράζουν και οι άλλοι μισοί πουλιούνται. Τι… επιδιώκουν εδώ; – Με τα φώτα στραμμένα επάνω τους, απλά να αρθρώσουν το δικό τους λόγο –και να δικαιώσουν, εν τέλει, την ύπαρξή τους.

Επί σκηνής, στήνεται –με διαφορετικά υλικά κάθε φορά– ένας εναλλακτικός «αδριάντας», τον οποίο αναλαμβάνει πρόθυμα να μυθοποιήσει ή να αποκαθηλώσει μια πανταχού παρούσα «κοινή γνώμη», ρυθμιστής και τιμητής της δημόσιας ζωής.

Δημόσιο και ιδιωτικό, συλλογικό και προσωπικό εναλλάσσονται εδώ και αντιπαρατίθενται, συνθέτοντας έτσι το πολυσυλλεκτικό όσο και βαθιά μοναδικό σύμπαν του αδύναμου ανθρώπου.

Καθώς η βραδιά εξελίσσεται, επί σκηνής λαμβάνει χώρα μια ξεστρατισμένη τελετή –στον αντίποδα ενός επίσημου λαμπρού εορτασμού– η οποία είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει τελικά να ολοκληρωθεί. Θα δικαιωθεί τελικά ‘Ένας ακόμη ήρωας’ του καιρού, έστω και στη σκηνή του θεάτρου…

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Θεανώ Μεταξά/

Ερμηνεία: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Θεανώ Μεταξά, Μυρτώ Πανάγου, Γιώργος Ορφανουδάκης/ Δραματουργία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου/ Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα/ Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα/ Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος/ Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Τούμπα/ Βοηθός σκηνοθέτη: Τζο Νασιοπούλου/ Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Ιωάννου/ Φωτογραφίες – Video teaser: Oliwia Twardowska/ Video trailer: Ρεβέκκα Βάρναλη.

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη, 21.00 (Από Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου έως Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018).
Εισιτήρια: 10 ευρώ (ενιαίο).

Bios Main: Πειραιώς 84, τηλ. 2103425335, www.bios.gr