Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ένα μυθιστόρημα με...7 ΚΑΡΔΙΕΣ....!!!

Καλογραμμένο βιβλίο  για την αγάπη και να μην το πάρω; Ε, όχι δα!

Η Λέττα Βασιλείου  έχει γράψει 13 παιδικά βιβλία και έχει κυκλοφορήσει τρία παιδικά  c.d, σε συνεργασίαμε γνωστούς καλλιτέχνες.

Είναι πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενώ εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής και κιθάρας. Το βιβλίο της, όπως χαρακτηριστικά λέει τιμά την αγάπη. Τη μοναδική, κινητήριο δύναμη της ζωής.

 Η συγγραφέας  γεννήθηκε στην προσφυγική γειτονιά της Νέας Ιωνίας στην Αττική. Σε μια γειτονιά, δηλαδή, που , εμείς τα σκυλιά κυκλοφορούσαμε ανέμελα και σχεδόν χορτάτα ενώ οι άνθρωποι έβγαζαν τις καρέκλες έξω από το σπίτι τους και τα παιδιά παίζαν στο δρόμο μέχρι να νυχτώσει με μας να τους κάνουμε παρέα και συχνά να...προσπαθούμε να...συμμετέχουμε στο παιχνίδι. Ναι, μιλάω για την εποχή που, έχω ακούσει από τη σκυλογιαγιά μου... Τότε που, όταν εμφανιζόταν ο παγωτατζής  στο δρόμο γινόταν πανηγύρι και του Άη Γιαννιού πηδούσαν στις φωτιές. Από κει η συγγραφέας μετακόμισε στα  Μελίσσια, μα πάλι τα παιδιά παίζαν έξω κρυφτό και η χαρά, το γέλιο και η ξεγνοιασιά ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Με όλες αυτές τις εικόνες είναι ποτισμένο το βιβλίο της. Ένα μυθιστόρημα, που, γραμμένο σε μια εποχή που κυριαρχεί το ρομάντζο και η ροζ  λογοτεχνία του  lifestyle, οι «7 Καρδιές» γίνονται αφορμή να επαναπροσδιορίσουμε το ρομαντικό.

Ο ήρωας, άνθρωπος νέος και  χαρισματικός ζει με την κατάρα να μην αγαπήσει ποτέ αλλά και να μη μπορεί ν’ αναγνωρίσει την αγάπη, όταν αυτή του προσφέρεται. Νιώθει λίγος, μικρός, μόνος, αδύναμος.

Άρα, δυστυχισμένος.  Το βιβλίο φαίνεται να συμφωνεί με την άποψη των ψυχολόγων. Πως μόνο εάν  έχεις αγαπηθεί, μπορείς ν’ αγαπήσεις... Επιτρέψτε μου να διαφωνώ. Σκύλος, γαρ... Εγκαταλελειμένος, αδέσποτος και μη αγαπημένος...

 (Συγγραφέας: Λέττα Βασιλείου, Εκδόσεις: Κέδρος ).