Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ένα παιδί... φτιάχνει το πρώτο του τραγούδι

 

Με δύο αυτοτελή εργαστήρια για παιδιά, που απευθύνονται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, τις Κυριακές 02 και 16 Δεκεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει μια εκπαιδευτική δράση που μυεί το παιδί στο μουσικό σύμπαν.

 

Μοναδική αφήγηση παραμυθιού, δράση και συνεργασία με τα παιδιά μέσα από την εξέλιξη μιας ιστορίας, μουσικούς ήχους μόνο από το ανθρώπινο στόμα, ρυθμούς και μελωδίες από όλο τον κόσμο! Αυτά συνδυάζει το μουσικό δρώμενο ‘Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!’, που παρουσιάζει για πρώτη φορά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του.

Με τη φωνή της Μάτας Κούρτη και του beatboxer Βασίλη Παπούλια ως ανθρώπινη ορχήστρα, θα παρακολουθήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος το μουσικό ταξίδι ενός παιδιού στις ηπείρους του πλανήτη και τον τρόπο που ανακαλύπτει για να συνδυάζει αρμονικά μελωδίες, ρυθμούς και στίχους, φτιάχνοντας έτσι το πρώτο δικό του τραγούδι. Τα παιδιά καλούνται να χρησιμοποιήσουν το σώμα, τα χέρια και τη φωνή τους, παράλληλα με τη διήγηση του παραμυθιού από την Εύη Γεροκώστα, μέσα από την υπέροχη ιστορία του πρωταγωνιστή. Δοκιμάζουν τη φωνή τους, πειραματίζονται με τη μελωδία και την καταγωγή της κάθε μουσικής, κατευθύνουν με φανταστικές «μπαγκέτες» το ρυθμό και την ένταση της ανθρώπινης ορχήστρας, γίνονται ένα με τη μουσική, συμμετέχοντας ενεργά σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης της ιστορίας.

Αφήγηση : Εύη Γεροκώστα/ Φωνή: Μάτα Κούρτη/ Beatbox: Βασίλης Παπούλιας.

Ώρες δράσης: 11:00 π.μ. για παιδιά 6-8 ετών/ 12:30 μ.μ. για παιδιά 9-12 χρονών.

Το μουσικό εκπαιδευτικό δρώμενο επαναλαμβάνεται στις 20 Ιανουαρίου, 03 Φεβρουαρίου, 03 Μαρτίου και 07 Απριλίου 2019.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr