Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ένα παιχνίδι με την αλήθεια

 

... ακριβώς αυτό είναι η ‘Βούβα’ της Ελένης Γκασούκα που από Δευτέρα 24 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα παίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

 

Η ερωτική συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας στην ελληνική επαρχία του παρόντος χρόνου γίνεται αφορμή γα την Ελένη Γκασούκα να πλέξει τον ιστό της ψυχολογίας των δύο αλλά και του καθένα ξεχωριστά, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση να έρχεται σε δεύτερη μοίρα και σε πρώτη να ’ναι οι προσωπικοί εφιάλτες του καθενός. Η ‘Βούβα’ που ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο είναι η πάλη δύο ανθρώπων να βρουν τον εαυτό τους και τις ισορροπίες τους και ν’ αντιμετωπίσουν κατάματα τις αλήθειες τους.

Οι εφιάλτες (βραχνάδες, μόρες) που είναι άλλοτε υπαρκτά πρόσωπα από το άμεσο περιβάλλον των δύο ηρώων και άλλοτε αλληγορικές μορφές που αφορούν στην αγωνία των σύγχρονων ανθρώπων με τη μορφή των εξαντλητικών οικονομικών απαιτήσεων ή ακόμα και πιέσεων που ασκούν οι προσδοκίες των θεσμών που δοκιμάζονται, θα στήσουν το χορό και θα αναλάβουν μια σουρεαλιστική αφήγηση.

Το έργο συνδυάζει την ποίηση και το γκροτέσκο, γίνεται διασκεδαστικό και συγκινητικό την ίδια στιγμή, εκφράζοντας έτσι την αγωνία των ηρώων απέναντι στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα.

Οι ήρωες σε αποσύνθεση, ετερόκλητοι και αντιφατικοί, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον εαυτό τους, παίρνοντας λάθος αποφάσεις.

Παίζουν: Νάντια Κοντογεώργη, Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Καϊκής, Κρις Ραντάνοφ, Χρήστος Γεωργαλής, Καίτη Ιωαννίδου, Αναστασία Μανιάτη.

Στο κλαρίνο ο Γιώργος Κωτσίνης.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη, 21.15/ Εισιτήρια: 16 ευρώ κανονικό & 12 ευρώ, μειωμένο.

Σύγχρονο Θέατρο: Ευμολπιδών 45, Αθήνα, τηλ. 2103464380.