Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ένας δίσκος, 12 τραγούδια, ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ (video)

 

Δεκατέσσερα ζωγραφικά έργα του Στέφανου Ρόκου, που ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τα ισάριθμα κομμάτια του δίσκου ‘No More Shall We Part’, εκτίθενται στην έκθεση ‘Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds' No More Shall We Part’, η οποία εγκαινιάζεται στις 03 του Απρίλη στο Μουσείο Μπενάκη.

 

‘Πολύ καιρό μετά την πρώτη ακρόαση του «No More Shall We Part», οι εικόνες που είχαν διαμορφωθεί μέσα μου όταν πρωτοάκουσα τα τραγούδια του δίσκου ήξερα ότι με ακολουθούν ακόμη. Έτσι, το 2015, ωριμότερος πλέον καλλιτεχνικά, αποφάσισα ότι, για όσο καιρό χρειαζόταν, θα αφιερωνόμουν εξ ολοκλήρου στην υλοποίηση μιας ιδέας την οποία επεξεργαζόμουν επί χρόνια: στόχος μου ήταν να επιχειρήσω μια απολύτως προσωπική εικαστική προσέγγιση του άλμπουμ «No More Shall We Part», δημιουργώντας δεκατέσσερα ζωγραφικά έργα, εμπνευσμένα από τα ισάριθμα κομμάτια του δίσκου –τα δώδεκα τραγούδια του και τα δύο b-sides που κυκλοφόρησαν με τη limited edition του άλμπουμ. Στη συνέχεια, τα έργα αυτά θα τα μετέφερα πολύ προσεκτικά σε ένα καλλιτεχνικό βιβλίο, το οποίο θα εξέδιδα με δική μου επιμέλεια’, λέει ο Στέφανος Ρόκος, δίνοντας έτσι το στίγμα της έκθεσής του που εγκαινιάζεται τον Απρίλη στο Μουσείο Μπενάκη. Μια προσωπική πρόταση του καλλιτέχνη, όσον αφορά τη διαλεκτική σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο μορφές τέχνης –τη ζωγραφική και την τραγουδοποιία– οι οποίες ανέκαθεν συγκροτούν το σκληρό πυρήνα της καλλιτεχνικής του έκφρασης και δημιουργίας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 03/04/2019, 20:00/ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 04/04 - 19/05/
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00/ Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00/ Κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και τον Αύγουστο/ Εισιτήρια: 6 & 3 ευρώ.

Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ. 210 345 3111.