Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Επανεξετάζοντας τη στάση σου στη ζωή

 

Βγάλε την τοξικότητα από τη ζωή σου. Απελευθερώσου από την αρνητικότητα και γιατρέψου από το... ‘δηλητήριο’ του συναισθήματος. Γιατί ναι, κάποια συναισθήματα είναι χειρότερα κι από τα μανιτάρια που φυτρώνουν ανεξέλεγκτα στο δάσος. Το βιβλίο ‘Τοξικά συναισθήματα’ του Μπερνάντο Σταματέας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενάλιος είναι ο… πολυσέλιδος γιατρός της ψυχής σου.

 

Τα συναισθήματα υπάρχουν ώστε νιώθοντάς τα να παίρνει κανείς χαρά, σοφία, γνώση και να χτίζει την προσωπικότητά του και όχι για να κυριαρχούν έντονα και πιεστικά στη ζωή, σε σημείο να καταλήγουν τοξικά και επιβλαβή, αφού, όπως το στάσιμο νερό που βαλτώνει, καταλήγουν και αυτά επικίνδυνα για την υγεία.

Γιατρεύω τα πιεστικά συναισθήματά μου σημαίνει: προετοιμάζομαι να απελευθερωθώ από τα αρνητικά και τοξικά στοιχεία τους, τα οποία, χωρίς καμία αμφιβολία, με παγιδεύουν, εμποδίζουν τη ζωή μου προς τα εμπρός και σε κάθε περίπτωση με εμποδίζουν να βρίσκω λύσεις...

Αυτό που προτείνει το παρόν βιβλίο είναι το...αυτονόητο, ήτοι η ακριβής απόδοση του αληθινού νοήματος σε κάθε συναίσθημα, πράγμα που, αν και θεωρητικά εύκολο, δύσκολα το επιχειρούν οι άνθρωποι και ακόμα πιο δύσκολα το καταφέρνουν. 

Τα συναισθήματα δεν μπορούν να ελεγχθούν απέξω, αλλά μόνον εντός μας, από την ίδια την εξέταση της ζωής καθενός, αφού.... ‘Ζω σημαίνει γνωρίζω τον εαυτό μου’. Και τούτη η γνώση είναι που επιτρέπει την... είσοδο στην αλλαγή, την επανεξέταση του συναισθήματος και της όποιας κατάστασης το προκαλεί και φέρνει την οριστική απαλλαγή από καθετί που βαραίνει και μας απογοητεύει.

Το βιβλίο ‘Τοξικά Συναισθήματα’ του Μπερνάντο Σταματέας από τις εκδόσεις Ενάλιος  είναι το εγχειρίδιο λύτρωσης του προβληματισμένου αναγνώστη που τον οδηγεί να σκεφτεί εκ νέου τη ζωή του και να συνδιαλλαγεί με την απογοήτευση, το θυμό, την εξάρτηση, τις ενοχές, την απόρριψη. Η... συνέχεια αυτής της ‘συνδιαλλαγής’ δεν είναι άλλη από την εσωτερική γαλήνη, πολύτιμη σε όλους.