Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΧΘΡΟΖΩΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

 

Φιλόζωοι ανασκουμπωθείτε. Τα μάθατε; Μάλλον συστάθηκε νέα υπηρεσία που ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. Πρόκειται για την Τ ρομοκρατική Ε χθροζωική Υ πηρεσία Ε ξολόθρευσης Α δέσποτων. (Τ.Ε.Υ.Ε.Α). Εκτός αν οι... υπεύθυνοι της... δράσης που πραγματοποιήθηκε ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ στις κεντρικές πλατείες της περιοχής, προκειμένου να ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ -και μάλιστα εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής- οι 16 ΣΚΥΛΟΙ που κυκλοφορούσαν αμέριμνοι ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ και χωρίς να ενοχλούν κανέναν, δώσουν σε αυτή τη... ’ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΑΘΩΩΝ’ μια άλλη ονομασία. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, φίλοι του μπόγια. ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΤΕ(!).

 

Δεν τους σταμάτησε τίποτα. Ούτε η βροχή, ούτε τα τρομοκρατημένα μάτια των σκύλων, ούτε αυτά των… σαστισμένων περαστικών. Ούτε καν η έννοια του δικαίου που με ειρωνεία και περισσή χυδαιότητα θα επικαλεστούν! Και δεν αναφέρεται κανείς σε κείνους που… εκτελούσαν εντολές. Αλλά… στους ίδιους τους εντολείς… Σε κείνους που βάφτισαν τα… ΣΗΜΑΣΜΕΝΑ, ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΑ και προχώρησαν στη δίωξη…

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, με ανοιχτή επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταδικάζει την ενέργεια, ζητά την απόδοση ευθυνών και ξετυλίγει το κουβάρι μιας… επιχείρησης σκούπας κατά των… ‘αδίστακτων’ (!!!) ζώων που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο και όχι σε κάποιο σπίτι, όπως εκείνοι που… αποφάνθηκαν για τον εγκλεισμό τους.

 

ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Βράδυ Σαββάτου. Ώρα: 21.00 Όχι όποιο κι όποιο. Βράδυ εγκλημάτων... Πλατείες... Λαμίας... Με κόσμο. Με πολύ κόσμο! Τρία περιπολικά της Αστυνομίας με πολυάριθμο πλήρωμα τις περικυκλώνουν τη μία μετά την άλλη, δημιουργώντας έντονη ανησυχία, προβληματισμό και αναστάτωση στους πάντες.

Όχι, δεν επρόκειτο για μια επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ή για μια προσπάθεια σύλληψης επικίνδυνων κακοποιών.

Ο λόγος της πρωτοφανούς αυτής κινητοποίησης της αστυνομίας ήταν η σύλληψη 16 αδέσποτων που διαβίωναν ήρεμα, διασκορπισμένα στις 4 πλατείες, μετά από εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Σκηνές Far West... Με τον "μπόγια"-εκπαιδευτή ζώων, που, όπως αναφέρει στην οργισμένη επιστολή της η Φιλοζωική, προς τιμήν του εξέφρασε υπεύθυνα τις αντιρρήσεις του και τις ανησυχίες του για την επικινδυνότητα της αποστολής, αλλά... απειλήθηκε με αυτόφωρο σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του,να προσπαθεί με τα απαγορευμένα φυσοκάλαμα να πιάσει τα τρομοκρατημένα αδέσποτα, που αντιστέκονταν στη βία εναντίον τους.

Πρωί Κυριακής. Όχι όποιο κι όποιο. Ώρα 6. Ξημερώματα..

Η επιχείρηση-σκούπα κατά των "τρομοκρατών" επιτέλους ολοκληρώθηκε . Όλοι οι ‘σεσημασμένοι κακοποιοί’ συνελήφθησαν.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ...

Μια επιχείρηση που -όπως καταγγέλει η Ομοσπονδία- έγινε...

εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής, η οποία το πληροφορήθηκε ενώ είχε ξεκινήσει η επίθεση κατά των άμοιρων ζώων, ενώ πλήρη άγνοια είχε και η αρμόδια εκ του νόμου 5μελής επιτροπή του Δήμου.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λαμίας και η Ομοσπονδία ενημερώθηκαν αμέσως, οι εθελοντές και τα μέλη του συλλόγου έσπευσαν στο σημείο και αργότερα στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλαν τις τριτοκοσμικές αυτές μεθοδεύσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας.

Στα εύλογα δε ερωτήματα της Ομοσπονδίας για το τι συνέβη και διατάχθηκε αυτή η απαράδεκτη για σύγχρονη χώρα επιδρομή κατά των ζώων, η απάντηση είναι ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα που να δικαιολογεί την ενέργεια αυτή, αφού ούτε στο Δήμο, ούτε στην αστυνομία, ούτε στις φιλοζωικές οργανώσεις είχε καταγγελθεί κάποιο περιστατικό επίθεσης των συγκεκριμένων ζώων.

Η άποψη που έφθασε στα αυτιά των φιλόζωων ήταν ότι έγινε για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες!

Και η Φιλοζωική, ζητώντας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ελέγξει, αλλά και να πράξει τα δέοντα κατά της Εισαγγελικής λειτουργού που διέταξε την άνευ λόγου και χωρίς καμία ενημέρωση του Δήμου απομάκρυνση των ζώων με τη βία, αγνοώντας τον κίνδυνο και για τους επισκέπτες της πλατείας αλλά και για τα ίδια τα ζώα, αναρωτιέται:

‘Από ποιον να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες αφού ουδέν συνέβη;

Προς τι όλη αυτή η αναίτια βία κατά εμβίων;’.

Και ακόμα: ‘Ποιος άραγε θα είχε την ευθύνη, αν κάποιο από αυτά τα ζώα -απολύτως δικαιολογημένα- επετίθετο σε κάποιους ή κάποιο από αυτά έπεφτε νεκρό;’.

Για το ιστορικό της υπόθεσης, τα ζώα αυτά ήταν στειρωμένα, εμβολιασμένα, σημασμένα από το Δήμο Λαμίας και είχαν επαναφερθεί, όπως ορίζει η νομοθεσία, στα σημεία όπου ζούσαν απολύτως ειρηνικά.

Το μεγάλο όμως ερωτηματικό είναι αν μπορεί ο εισαγγελικός λειτουργός να παραβιάζει τόσο κατάφωρα τη νομοθεσία.

Αν οι προσωπικές του απόψεις είναι πάνω από το νόμο και μπορεί να αυθαιρετεί;

Και.. ακόμα: Ως πότε τα ζώα θα είναι θύματα της ανθρώπινης αυθαιρεσίας και των απαρχαιωμένων αντιλήψεων των διαφόρων αρχών;

Για την ακρίβεια της πληροφορίας, σε ενημερώνω ότι: Και τα 16 ζώα οδηγήθηκαν εν μέσω νυκτός, με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγετο -όπως κανιβαλισμός και αλληλοφάγωμα- στο ασφυκτικά γεμάτο κυνοκομείο του Δήμου, ενώ ήδη οι συνέπειες γι’ αυτά είναι πολύ σοβαρές.

Αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτό;

Ζώα είναι, δε βαριέσαι.

Η Ομποσπονδία ζητά:

Την άμεση επαναφορά τους στο σημείο όπου χωρίς κανένα πρόβλημα και με βάση τη νομοθεσία ζούσαν.

Την εφαρμογή του νόμου που τόσο βάναυσα καταπατήθηκε στη Λαμία από την εισαγγελική αρχή.

Τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους συνήργησαν στην πρωτοφανή αυτή βία, όποια θέση κι αν κατέχουν.

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου τόσο για την αποκατάσταση της διασαλευθείσας έννομης τάξης όσο και για την τιμωρία των υπευθύνων.

Και σημειώνει: ‘Οι εικόνες βίας κατά ζώων δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, δεν ταιριάζουν με τις ανθρώπινες ηθικές αξίες για την προστασία των ανήμπορων και ανυπεράσπιστων όντων. Αποτελούν πράξεις βαρβαρότητας και είναι καταδικαστέες πολύ περισσότερο όταν προέρχονται από τις Εισαγγελικές Αρχές’, επιρρίπτοντας τεράστιες ευθύνες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το όλο κλίμα κατά των αδέσποτων που συντηρεί όλο αυτό το διάστημα, με τις τροπολογίες εξορίας των ζώων στα δάση και τα βουνά, με τις απόπειρες εγκλεισμού τους στα άθλια κυνοκομεία τους, με τις κατάπτυστες θέσεις των διαφόρων συμμάχων τους φορέων τύπου ΓΕΩΤΕΕ και ΠΚΣ κοκ.

Για να καταλήξει: ‘Χρόνια τώρα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανεξέλεγκτες εγκαταλείψεις και γεννήσεις των ζώων και για την ασυδοσία των εκτροφέων, χρόνια τώρα φωνάζουμε για ηθικές και αποτελεσματικές λύσεις που θα περιορίσουν έως εξαλείψουν το φαινόμενο των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων, αλλά φωνή βοώντος… Στοχοποιούν τα αδέσποτα και ποτέ τον άνθρωπο που δημιουργεί το πρόβλημα. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί το ζήτημα, όσα πογκρόμ κι αν εξαπολύσουν εναντίον τους’.

Σκύλος στο Δρόμο, είδα τον ΤΡΟΜΟ με τα μάτια μου. Βίωσα την ανθρώπινη βία σε όλο της το μεγαλείο. ‘Πω, πω, Χριστούλη μου, πώς ΔΑΓΚΩΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...’ είπα από μέσα μου και… ‘προσευχήθηκα’. Ναι, εγώ, ένας άθεος σκύλος προσευχήθηκα. Στον Άγιο Φραγκίσκο, στο Δίκιο που δεν υπάρχει, στην Ανθρωπιά που τέλειωσε. Κι έσκυψα το κεφάλι μου με δέος μπροστά στην μπόχα που μπορεί ν’ αφήσει πίσω της η ανθρώπινη θηριωδία...