Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ερωτήματα, αδιέξοδα και νοσταλγία

Το πιο γνωστό και μαζί... εκκεντρικό έργο-ορόσημο του Χάινερ Μίλλερ, σκηνοθετεί ο Σωτήρης Χατζάκης και γίνεται ένας σπαρακτικός μονόλογος, που... «υπό την επήρεια μέθης» ανεβαίνει από έναν και μόνο ηθοποιό στο Σύγχρονο Θέατρο. Η μηχανή Άμλετ με τον Βαγγέλη Στρατηγάκο καταγγέλλει τη ματαιότητα της επανάστασης και υπενθυμίζει τις απογοητεύσεις της ιστορίας. Σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός, η Μηχανή Άμλετ στο Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει τις αυταπάτες της μοίρας του ήρωα με φόντο την ηθική και ανθρωπιστική κατάρρευση ενός ολόκληρου πολιτισμού.
Η παράσταση, ένα ιδιότυπο νοσταλγικό μοιρολόι στη σοσιαλιστική ουτοπία και ταυτόχρονα σπαρακτική εξομολόγηση του ίδιου του συγγραφέα, με τον Άμλετ απαισιόδοξο, να έχει χάσει το σημαντικότερο εργαλείο του, τη διαύγεια και να παλεύει να συγκεντρώσει τις σκέψεις του και να σταθεί όρθιος στην κατάσταση που τον τραβάει προς τα κάτω, αναδεικνύει  την παραμόρφωση που βρίσκεται παντού. 
Μετάφραση Ελένη Βαροπούλου/ Μουσική Βύρων Κατρίτσης/ Κοστούμι Βασιλική Σύρμα/Κίνηση Μαρία Καραγεώργου/ Επιμέλεια/ Κατασκευή Σκηνικών Ζωή Αρβανίτη/Φωτογραφίες/Λήψη Στυλιανός Παπαρδέλας
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη, 21.15 (Από Δευτέρα, 16 Μαϊου-αρχές Ιουνίου)./Εισιτήρια: 10 ευρώ.
Σύγχρονο Θέατρο: Ευμολπιδών 45, Αθήνα, τηλ. 2103464380, www.sihronotheatro.gr