Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Εσύ πόσους βλάκες έχεις γνωρίσει;

 

‘Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω’. Αυτός είναι ο... παράδοξος έως και... εκκεντρικός τίτλος του έργου του Ευάγγελου Λεμπέση που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Κραουνάκης για το Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη. Για 70 λεπτά μπορείς να ξεχάσεις τη... χυδαιότητα που μας κατακλύζει από παντού. Ξέρω, δεν σου φτάνουν, αλλά... είναι κάτι...

 

‘Οι βλάκες είναι οι δυνάστες της ανθρωπότητος’, ισχυρίζεται ο Ευάγγελος Λεμπέσης, ενώ οι Σταμάτης Κραουνάκης και Χάρης Φλέουρας (ερμηνεία) συμφωνούν και επαυξάνουν επισημαίνοντας: ‘Η βλακεία είναι ανίκητη κι αυτό μας οδήγησε σ’ αυτό το διδακτορικό μας’, όπου ως... ‘διδακτορικό’ βάλε το εμβληματικό κείμενο του «ευφυούς» Έλληνα διανοητή, κοινωνιολόγου, δημοσιογράφου, συγγραφέα και ποιητή Ευάγγελου Λεμπέση, που συνεχίζει τις παραστάσεις του στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη. Γραμμένο τις μέρες της Κατοχής, έρχεται να υψώσει ισχυρή ασπίδα στη χυδαιότητα, την αναξιοκρατία και τα κοινωνικά συστήματα που ποδοπατούν την ανθρώπινη ζωή. Η λόγια καθαρεύουσα που χρησιμοποιεί, σαν γλώσσα της εποχής του, γίνεται δυνατό θεατρικό εργαλείο στο στόμα και στο σώμα του νέου δυναμικού performer Χάρη Φλέουρα, με τόπο την κωμωδία και υπόβαθρο την ανθρώπινη δουλεία.

Σκηνικό, Κοστούμι: Έβελιν Σιούπη/ Μουσική, video art: Κωστής Ξενόπουλος/ Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς/ Βοηθός σκηνοθέτη: Γιούλα Αναγνωστοπούλου.

Παραστάσεις: Τετάρτη, 20.00 & Πέμπτη, 21.15 (έως 18 Ιανουαρίου)/ Σάββατο 19.00 & Κυριακή 18.00 (από 27 Ιανουαρίου)/ Εισιτήρια: 12 & 14 ευρώ/ https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-ilisia-volanakis/i-terastia-...και στο Ταμείο του θεάτρου: τηλεφωνικές κρατήσεις (Καθημερινά 10:00- 22:00) – τηλ. 2107223010.

Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη: Παπαδιαμαντοπούλου 4, τηλ. 2107210045.