Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Εσύ τα ξέρεις τα… Καντινέλια; (videos)

 

Καντινέλια είναι τα μικρά γεράκια που ζουν στα Κυκλαδονήσια και ζευγαρώνουν ενώ ίπτανται. Αυτή την απόλυτη έκφραση της ελευθερίας και του έρωτα επέλεξαν ο Θανάσης Ζήκας και η Εύη Σεϊτανίδου για να ονοματίσουν τη μουσική τους περιπέτεια, στην οποία σε καλούν να συμμετέχεις Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Up Stage.

 

Με στοιχεία από ηπειρώτικα, blues, funk, gypsy ακούσματα που παντρεύονται με την ελληνική παραδοσιακή και τη διεθνή μουσική, η γιορτή του έρωτα που φτιάχνουν επί σκηνής ο Θανάσης Ζήκας και η Εύη Σεϊτανίδου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Up Stage- το γνωστό κιθαριστικό ντουέτο που γεννήθηκε το 2015, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την Πάρο- είναι ένα μουσικό ‘πλέξιμο’ και... ‘μπλέξιμο’ από παραδόσεις και ομορφιές. Οι δυο τους ανασκευάζουν, αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν με μια ορχηστρική τόλμη έναν κόσμο ενότητας, αγάπης και χαράς.

Συνθέτουν και ενορχηστρώνουν τα κομμάτια τους με δύο λαϊκές κιθάρες, ιδιαίτερης κατασκευής, με ακουστικό vintage ήχο, ενώ στις δύο παραστάσεις τους εδώ έρχονται στο προσκήνιο, για την έκσταση, δύο νέα όργανα, η λύρα και η τσαμπούνα. Έτσι, ρυθμικά φωνητικά που λουπάρονται live επί σκηνής συναντούν τον αρχέγονο ήχο, συνδέοντας την παράδοση με το minimal της trance.

Μερικά στοιχεία του live τους είναι τα δυναμικά κιθαριστικά σόλο, τα πολυρρυθμικά μοτίβα, τα εξωτικά φωνητικά και οι εναλλασσόμενοι ρόλοι των δύο μουσικών την ώρα του παιξίματος.

Ώρα προσέλευσης: 20:00/ Ώρα έναρξης: 20:30/ Εισιτήριο εισόδου: 5 ευρώ/ Ελάχιστη υποχρεωτική κατανάλωση: 5 ευρώ/ Προπώληση: Seven Spots, Reload, Wind, Ευριπίδης, Αθηνόραμα, Viva, Yoleni’s, Τεχνόπολη, τηλ. 11876.

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ UP STAGE: Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9315 600, www.gialino.gr