Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ετερόκλητα μουσικά ερεθίσματα

Με περισσότερες από είκοσι ελληνικές και ευρωπαϊκές ταινίες αλλά και μουσικές για θεατρικές παραγωγές, ο Νίκος Πλατύραχος, ένας δημιουργός με σημαντικές διακρίσεις σε κινηματογραφικές διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, έρχεται τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ‘Χωρίς Φωνές’ στο πιάνο, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, σε μουσική διεύθυνση Αναστάσιου Συμεωνίδη.

 

Διπλός νικητής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2005, με πρώτα βραβεία στις κατηγορίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ για τη μουσική επένδυση της Χορωδίας του Χαρίτωνα του Γρηγόρη Καραντινάκη και του Buzz του Σπύρου Ταραβήρα αντίστοιχα, ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος συναντιέται με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής. Ο δημιουργός, έργα του οποίου έχουν ερμηνεύσει γνωστές ορχήστρες στο εξωτερικό αλλά και τα μεγαλύτερα ελληνικά σύνολα, παρουσιάζει εδώ τη συναυλία με τίτλο Χωρίς φωνές’, στο πλαίσιο του κύκλου ‘Μουσικά πορτρέτα’.

Η βραδιά αρχίζει με τη ‘Μυσταγωγία του φθινοπώρου’ –συμφωνικό έργο του οποίου η απόχρωση περιγράφεται ανάγλυφα από τον τίτλο του– που σηματοδοτεί την έναρξη μιας ιδιαίτερης περιπλάνησης σε έναν κόσμο ετερόκλητων ερεθισμάτων, μια περιπλάνηση που συνεχίζεται ‘Χωρίς φωνές’ στις επόμενες συμφωνικές συνθέσεις του Ν. Πλατύραχου: οι ‘Κρυπτολαμπές’ είναι μια ορχηστρική σύμπλεξη αγαπημένων μελωδιών από την ελληνική μουσική, η Ορχηστρική σουίτα «Μαρία Ηλιού» βασίζεται σε μουσικές από τη συνεργασία του συνθέτη με τη σκηνοθέτιδα, ενώ ο ‘Σεπτέμβριος’ αποτελείται κυρίως από μουσικά θέματα του Πλατύραχου για ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια: 7 ευρώ, φοιτητές, νέοι μέχρι 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+,πολύτεκνοι, 9, 13 ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr