Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το ετήσιο συλλεκτικό του Κώστα Ευαγγελάτου

 

Με μια σειρά επιζωγραφισμένα πήλινα χρηστικά αγγεία κυκλοφορεί το ετήσιο συλλεκτικό εικαστικό Ημερολόγιο για το 2018 από τον Κώστα Ευαγγελάτο -έκδοση από το Αρχείο "Fototanism", με την πρώτη του παρουσίαση να πραγματοποιείται στο ART STUDIO EST-LA CHAMBRE την Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο του εορταστικού "Open Studio".

 

Με τον τίτλο "Ιδεογραφικά αγγεία", "Ideographic pots", 18 Χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη" και νέες δημιουργίες του Κώστα Ευαγγελάτου κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο του διεθνούς εικαστικού και performer για το 2018. Πρόκειται για μια σειρά επιζωγραφισμένων πήλινων χρηστικών αγγείων, τεχνική οικεία στον καλλιτέχνη ήδη από τα εφηβικά του χρόνια, που έχει δημιουργήσει ανάλογα έργα, όπως βάζα με παστόζο λάδι και αγκάθια τριανταφυλλιάς, μεταλλικούς δίσκους με μικτές τεχνικές, ξύλινες και πέτρινες ready made φόρμες. 

Η πρόσφατη ανεύρεση στο πατρικό του σπίτι στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς πολλών πήλινων αγγείων, που είχαν φυλάξει πάνω από πενήντα χρόνια η γιαγιά και η μητέρα του, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και παρακίνηση για τον ίδιο να τα επιζωγραφίσει με τα εννοιολογικά, συμβολικά στοιχεία που χρησιμοποιεί συχνά σε συνδυασμό με λαϊκά και κλασικά μοτίβα.

Η φωτογράφηση των έργων που περιλαμβάνονται στις σελίδες-μήνες του Ημερολογίου, έγινε από τον καλλιτέχνη Ramadan Margjoka και η αισθητική επιμέλεια έκδοσης και εκτύπωσης από την Ραλλού Καρτέρη. 

Να σημειωθεί πως, όπως κάθε χρόνο, αριθμός Ημερολογίων θα προσφερθεί σε Πινακοθήκες και Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ώρα παρουσίασης: 18:30.

ART STUDIO EST-LA CHAMBRE: ΠΡΑΤΙΝΟΥ 87 ΚΑΙ ΑΝΤΗΝΟΡΟΣ,

ΑΘΗΝΑ, τηλ. 2107294259.