Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Εξυμνώντας τον Θεό

 

Το υψηλών τεχνικών αξιώσεων έργο του σπουδαίου Γάλλου συνθέτη Ολιβιέ Μεσσιάν -από τους σημαντικότερους Γάλλους μουσουργούς του 20ού αιώνα-‘Είκοσι βλέμματα πάνω στο Θείο Βρέφος’ ερμηνεύουν τη Μεγάλη Τρίτη 03 Απριλίου στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής ο Στέφανος Νάσος και ο Χρήστος Σακελλαρίδης, πιανίστες ειδικευμένοι στη σύγχρονη μουσική.

 

Με το έργο ‘Είκοσι βλέμματα πάνω στο Θείο Βρέφος’ του Ολιβιέ Μεσσιάν που ερμηνεύουν στο πιάνο ο Στέφανος Νάσος και ο Χρήστος Σακελλαρίδης, συνεχίζεται ο κύκλος ‘Adagio-Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα’ στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο συνθέτης έγραψε το έργο στα 1944 για τη μεγάλη πιανίστα Yβόν Λοριό, η οποία και το παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση έναν χρόνο αργότερα στην Αίθουσα Γκαβώ. Πρόκειται για μια σουίτα από είκοσι κομμάτια για σόλο πιάνο, για είκοσι «σκηνές-διαλογισμούς» που αναφέρονται στην παιδική ηλικία του Ιησού και αποτελούν ένα είδος στοχαστικής ενατένισης του Θείου Βρέφους. Ο βαθιά θρησκευόμενος Μεσσιάν, που ήταν οργανίστας, πιανίστας, αλλά και ένας συνθέτης με πολύ ιδιαίτερο προσωπικό ιδίωμα, δημιούργησε ένα απαιτητικό και περίτεχνο πιανιστικά έργο, το οποίο εξυμνεί τον Θεό, την αγάπη και τη χαρά.

Έναρξη: 20:30/ Εισιτήρια: 7 ευρώ, φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι, 10 & 15 ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ.  Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr