Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Έζησα την ΑΛΗΘΕΙΑ... (video)

 

Με ένα νέο σπουδαίο φιλοσοφικό κείμενο, την ‘Γκέμμα’ του Λιαντίνη, επανέρχεται ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος και κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Βρετάνια στις 20 Απριλίου.

 

Ένας φιλοσοφικός στοχασμός μέσα από μια θεατρική προσέγγιση, αναζητώντας το φως. Αυτό σημειώνει για την ‘Γκέμμα’ του Λιαντίνη, συγγραφέα, παιδαγωγού, φιλόσοφου-ποιητή και μελετητή του ελληνικού κλασικού πνεύματος, της παγκόσμιας ιστορίας της φιλοσοφίας, της σύγχρονης νεοελληνικής πολιτιστικής και πολιτικής πραγματικότητας, ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος, που ανεβάζει την παράσταση στο θέατρο Βρετάνια. Όπως λέει ο σκηνοθέτης που επιστρέφει με αυτό το σύγχρονο έργο σπάνιου φιλοσοφικού προβληματισμού και υψηλής γλωσσικής εκφραστικής διεκδίκησης, μετά τη μεγάλη επιτυχία της ‘Ασκητικής’ του Νίκου Καζαντζάκη, «Στην αναζήτηση αυτή δύνασαι με ελεύθερη βούληση και αγαθή προαίρεση να ελπίζεις ότι θα προσεγγίσεις το βασικό στόχο της απόλυτης ελευθερίας’. Η ‘Γκέμμα’ -έργο  καθαρής φιλοσοφικής σκέψης σε ελεύθερο ρυθμό βιώματος και φαντασίας με χαρακτηριστικό την αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική γραφή έκφρασης- συμπυκνώνει φιλοσοφία και ποίηση σε μορφή πρόζας. Το δε περιεχόμενο του βιβλίου προσδιορίζεται με την επισήμανση του τρόπου ‘πώς γίνεσαι άνθρωπος’».

Η παράσταση καλεί τον θεατή μέσα από τη θεατρική ερμηνευτική προσέγγιση του σκηνοθέτη να μυηθεί στο φως και την αλήθεια.

Ερμηνεύουν: Νίκος Καλογερόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Βασίλης Παλαιολόγος, Βίκυ Μαραγκάκη, Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Δανάη Λουκάκη και ο Μιχαήλ Γιαννικάκης/ Δραματολόγος: Mαρία Μπινίκου/ Μουσική: Έρρικα Σωτηροπούλου/ Σκηνικά: Γιάννης Ζημιανίτης/ Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη/ Σύμβουλος κίνησης: Έρση Πήττα.

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο: 9:00 μ.μ. & Κυριακή: 8:00 μ.μ./ Γενική είσοδος: 15 ευρώ/ Ειδικές ομάδες: 12 ευρώ/ Προπώληση: Στο ταμείο του θεάτρου, τηλ. 2103221579/ Ημέρες και ώρες ταμείου: Πέμπτη έως Κυριακή 10:30-1:30 &5:30-9:30.

Και μέσω Viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-vretania/gkemma/

Θέατρο Βρετάνια: Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ.: 210 3221579.