Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το γέλιο είναι σοβαρό

 

Ο διάσημος Αμερικανός ειδικός της κωμωδίας Steve Kaplan έρχεται –για πρώτη φορά- για μια «σοβαρή» συζήτηση για το γέλιο, στην αγγλική γλώσσα, με τον σεναριογράφο-συγγραφέα Andrew Horton την Τετάρτη 27 Ιουνίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

 

Ο ένας είναι από τους πιο περιζήτητους ειδικούς της κωμωδίας στο Χόλυγουντ και ο άλλος, βραβευμένος σεναριογράφος και συγγραφέας περισσοτέρων από 30 βιβλίων για τον κινηματογράφο, το σενάριο και τις πολιτισμικές σπουδές. O Steve Kaplan και ο Andrew Horton συναντιούνται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης για μια... σοβαρότατη συζήτηση που αφορά στο πιο... αστείο πράγμα του κόσμου: ΤΟ ΓΕΛΙΟ. Ο Kaplan είναι μόνιμος συνεργάτης του HBO και έχει εργαστεί ως σύμβουλος και script doctor σε εταιρείες όπως οι Dreamworks, Disney, Paramount, Touchstone. Είναι συν-ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του θρυλικού Punch Line Theatre στο Μανχάταν, όπου συνεργάστηκε με σεναριογράφους όπως οι Peter Tolan (Analyze This), David Crane (Friends), Tracy Poust (Ugly BettyWill & Grace), Michael Patrick King (Sex and The CityWill & Grace), Will Scheffer (Big Love). Εκεί παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό και καλλιτέχνες όπως οι Lewis Black, Mercedes Ruehl, Oliver Platt, Helen Slater, Fisher Stevens, Veanne Cox, Sam McMurray, Vickie Lewis και Illeana Douglas. Ο Steve Kaplan έχει γράψει το βιβλίο “The Hidden Tools of Comedy” (Michael Wise Productions, 2013) και έχει διδάξει πολυάριθμα σεμινάρια για την τέχνη του γέλιου και της κωμωδίας σε πανεπιστήμια (UCLA, NYU, Yale κ.ά.) και αλλού.

Ο Horton διετέλεσε Καθηγητής της Σχολής Κινηματογράφου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα για 18 χρόνια και έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Οι ταινίες του περιλαμβάνουν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Brad Pitt The Dark Side of the Sun και το πολυβραβευμένο Something In Between (1983, Γιουγκοσλαβία, σε σκηνοθεσία Srdjan Karanovic). Διδάσκει σεμινάρια συγγραφής σεναρίου σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Τσεχία, η Ελλάδα, η Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία και οι Η.Π.Α.

Η βραδιά που αφορά στα κρυφά εργαλεία της κωμωδίας αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Έναρξη: 19.00/ Είσοδος Ελεύθερη.

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος): Μασσαλίας 22, Αθήνα, τηλ. 210 3680052www.hau.gr/culture