Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Για γερό στομάχι (video)

 

‘Και τα αγόρια κλαίνε...’ (Συνάντηση με έναν serial killer). Αυτός είναι ο τίτλος του μονολόγου του Μιχάλη Παπαδόπουλου που, για δέκα μοναδικές παραστάσεις, από το Σάββατο 23 Μαρτίου, ανεβαίνει στο θέατρο Μπέλλος. Ως λέγεται, είναι συγκλονιστικό. Θα τ’… αντέξεις;

 

Το ψυχολογικό θρίλερ του Κύπριου Μιχάλη Παπαδόπουλου, συγγραφέα που εμπνέεται πάντα από αληθινές ιστορίες και εξιστορεί εδώ τη ζωή του John Gacy ή αλλιώς Πόγκο ο κλόουν, ενός από τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής, σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος για το θέατρο Μπέλλος.

Τι θα δεις σ’ αυτόν το μονόλογο που είναι αυστηρά ακατάλληλος για παιδιά; Την ιστορία ενός τρομαγμένου αγοριού που μεγαλώνοντας, κρύβει το μυστικό του και το θάβει στην αυλή του σπιτιού του για να μπορέσει να συνεχίσει να ζει το αμερικάνικο όνειρο.

Ο Τζον είναι υπόδειγμα Αμερικανού πολίτη της δεκαετίας του ’60. Ευτυχισμένος οικογενειάρχης, επιτυχημένος επιχειρηματίας, σημαντικό μέλος της κοινωνίας, με έντονο κοινωνικό έργο. Ζει με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, εργάζεται στην αλυσίδα εστιατορίων του πεθερού του και ντύνεται Κλόουν σε παιδικά πάρτι.

Στην παράσταση, εξιστορεί τη ζωή του, από τα καταπιεστικά παιδικά χρόνια, τους γάμους του, έως τις συνευρέσεις του με νεαρούς που το άρωμά τους, το λευκό τους δέρμα, το γυμνασμένο τους κορμί τον έκαναν να βγάλει τον ‘κρυμμένο εαυτό του στην επιφάνεια!’.

Ο Τζον Γουέην Κέισυ μεταξύ 1972-1978  βίασε, σκότωσε και έθαψε στην αυλή του σπιτιού του 33 νεαρά αγόρια και καταδικάστηκε σε θάνατο –αμετανόητος– αφού αποκαλύφθηκαν όλες οι στυγερές δολοφονίες που είχε κάνει...

Κείμενο: Μιχάλης Παπαδόπουλος/ Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος/ Ερμηνεύει ο  Γιώργης Κοντοπόδης/

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:30 & Κυριακή 19:30 (Aπό 23 Μαρτίου έως Κυριακή 21 Απριλίου).

Εισιτήρια: 15 & 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)/ Διάρκεια: 80 λεπτά.

Θέατρο Μπέλλος: Κέκροπος 1, Πλάκα, τηλ. 2103229889.