Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Για σόλο τσέμπαλο

 

Ποιος είστε, κύριε Goldberg;’. Αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας της Χορωδίας και του Συνόλου Μουσικής Δωματίου του δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 31 Μαΐου στην Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών, όπου εκτός από έργα του συνθέτη θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα το έργο του J. S. Bach 14 κανόνες πάνω στις 8 πρώτες νότες της Άριας από τις ‘Παραλλαγές Goldberg’.

 

Την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την προσωπικότητα του δεξιοτέχνη Johann Goldberg ως συνθέτη δίνει ο δήμος Αθηναίων, με μια ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη στον βιρτουόζο τσεμπαλίστα του 18ου αιώνα, το όνομα του οποίου έχει γίνει γνωστό από την αναφορά του στο μνημειώδες έργο για τσέμπαλο του Johann Sebastian Bach ‘Παραλλαγές Goldberg’.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν σε πρώτη ελληνική εκτέλεση έργα για σόλο τσέμπαλο, έργα μουσικής δωματίου, καθώς και δύο καντάτες, τις οποίες είχε συνθέσει κατά τη διάρκεια της μαθητείας του κοντά στον J. S. Bach, ο οποίος διηύθυνε ο ίδιος τις καντάτες αυτές στην εκκλησία του Αγίου Θωμά στη Λειψία, επαληθεύοντας έτσι την αξία του μεγάλου τσεμπαλίστα.

Διεύθυνση Χορωδίας των Μουσικών Συνόλων: Σταύρος Μπερής/ Τσέμπαλο, εκκλησιαστικό όργανο (Μουσική έρευνα και επιμέλεια): Κατερίνα Κτώνα.

Συμμετέχει 8μελές ενόργανο σύνολο:

Έφη Χριστοδούλου - Α' Βιολί, Γιώργος Περιστέρης - Β' Βιολί, Ίνδριτ Χαφίζι – Βιόλα, Φραντς Σεστάνι – Βιόλα, Κωνσταντίνος Θέος – Βιολοντσέλο, Γιώργος Αρνής – Κοντραμπάσο, Γιάννης Τσελίκας - A' Όμποε, Γεωργία Κωνσταντοπούλου - B' Όμποε.

Σολίστ: Σοφία Καρβουνά και Μορφούλα Παπαγεωργίου (soprani), Έφη Μηνακούλη και Ελένη Μπαρκαγιάννη (alti), Χρήστος Κεχρής (τενόρος), Αντώνης Δήμου και Μένανδρος Γκιοβούσογλου (βαρύτονοι).
Έναρξη: 20:30/ Είσοδος: Ελεύθερη.

Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών: Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας, τηλ. 210 92 43 760| www.opanda.gr